KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Sloboda u završnici slomila Kakanj

27.01.2018. - Košarkaši Kaknja nisu iskoristili deset poena prednosti i u posljednje tri minute omogućili domaćim košarkašima da dođu do pobjede koja je u ovom trenutku puno važnija i značajnija tuzlanskim košarkašima

0tuzla2

Utakmicu bolje otvaraju košarkaši Kaknja. Prva tri napada Sloboda nije iskoristila. Prvo je Mirković prekinuio prvi pokušaj Tuzlaka, u drugom napadu su imali korake a u trećem napravili prekršaj u napadu. Početne greške su iskoristili naši košarkaši i poveli sa 0:6. Prve poene su ubacili Muflizović, Dedić pa Mirković. U trećoj minuti trener Eldar Kavgić traži tajmaut jer , očigledno, Sloboda je morala konsolidovati igru i u napadu i u odbrani. Odmah nakon tajmauta Almir Hasandić je ubacio 2+1 i bili su to prvi poeni domaćih na ovoj utakmici. Poenima Enesa Latifagića Sloboda stiže do prve prednosti na ovoj utakmici (20:19) tek 51 sekundu do kraja prvog perioda. Ipak ovaj desetominutni početak, kvalitetne košarkaške predstave završava u korist Kaknjaca, kada Ermin Dedić na asistenciju Darka Talića pogađa tri poana za rezultat 23:25. Lopta je kao "kap", prošla kroz obruč sa istekom vremena, a popularni Deda, pogodio je iz kornera.

0tuzla1

Utakmica je u istom ritmu, dosta brzom, sa jakom energijom na obe strane, kvalitetnim napadima, nastavljena i u drugom periodu tako da je ova četvrtina završila sa čak 60 ubačenih poena, rezultatom 30:30. Dok su igračima Josipa Pandže za rukom polazile trice, Tuzlaci su strpljivo ubacujući dva po dva poena došli i do perioda kada je Almir Hasandić dvije minute i 52 sekunde do kraja poluvremena svoju ekipu ponove doveo u prednost odlično izvedenom dalekometnom tricom (47:46). Polovinom druge četvrtine Kakanjci su imali i najveću prednost u ovom dijelu utakmice 33:41. Treba istaći da su ovaj period košarkaši Kaknja, uz veliku podršku svojih navijača, počeli tricama Darka Talića i Ermina Dedića, a onda su im se svojim trojkama pridružili Mirković i Maksimović.

0tuzla3

Kao što je završena prva četvrtina efektnom tricom Dedića, tako je završen i treći period igre kada je Božović ubacio tri poena za rezultat 68:73. Ovakva igra ulijevala je sigurnost u redove Kaknjaca i tri minute i 45 sekundi do kraja utakmice stigli su do prednosti od plus deset poena (70:80). Podrška kakanjske grupe navijača i dalje je nosila „Kakanjske kraljeve“, a onda su uslijedile dobre odbrane Slobode, maksimalno se probudila i navijačka euforija Tuzlaka, Mejdan je eksploadirao i prednost Kaknjaca se topila. Tuzlaci su napravili seriju od 9:0, a u samoj završnici Marko Rikalo, pogađa za plus jedan 85:84, a nakon toga, deset sekundi do kraja utakmice ubacuje i dva poena sa linije slobodnih bacanja za konačan rezultat 87:84.

0tuzla4

OKK Sloboda - KK Kakanj 87:84
(23:24, 30:30, 15:19, 19:11)

Dvorana Mejdan u Tuzli. Gledalaca 1500. Delegat/komesar: Dragan Ćazić (Banja Luka). Šef sudijske posade: Bojan Jovanić. Sudija Prvi sudija: Saša Babić. Drugi sudija: Milan Adamović (svi iz Banjaluke).

OKK Sloboda: Almir Hasndić 13, Jasmin Jakupović, Enes Latifagić, Nedžad Muratović 2, Nedim Omerović, Taylor Joseph Daniel 10, Emir Čerkezović, Ljubomir Čampara 15, Harris Taron Jumond 14, Dejan Petrov 16, Emir Ahmedović, Marko Rikalo 13.Trener: Eldar Kavgić. Asitent: Azur Sakić.

KK Kakanj: Nermin Buza 4, Ermin Dedić 15, Darko Talić 9, Aldin Muflizović 15, Sead Delibašić, Adi Zahiragić16 , Nebojša Maksimović 6, Damir Pirić, Zlatan Tepić, Ernes Mešinović, Adam Mirkivić 10, Milivoje Božović 9. Trener: Josip Pandža. Asistenti: Benjamin Šabić i Mirnes Ganić.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u