KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Sloboda u Mejdanu očekivano porazila Kakanj

22.12.2018. - Na kraju utakmice prednost za Slobodu iznosila je 15 poena razlike 85:70

arslanagicslobodaAdnan Arslanagić sa 20 poena bio je najefikasniji u timu Kaknja/Foto: sportsport.ba

Odlična prva četvrtina košarkaša Kaknja i trenera Benjamina Šabića. Igrači su, to se vidjelo, poslije petnaestodnevne pauze bili željni igre i to su pokazali na parketu. Počelo je prednošću Slobode 4:0, ali je mladi trener Kaknja pripremio  neobičnu  taktiku napravio malo iznenađenje za svoga učitelja Pandžu i uz pokazanu borbenost Kakanjci su prvih deset minuta rješili u svoju korist. Bila je to solidna razlika za samopouzdanje od šest poena razlike 18:24. Koliko je daleko od koša igrao Igor Josipović, pokazuje i podatak da je prve poene ubacio tek na isteku sedme minute i to sa slobodnih bacanja, ali su zato, u ovom odličnom periodu za Kakanjce, svoje umijeće pokazali Arslanagić, Velić, Begić, Ćurevac, Muflizović, Palavra, zaista ih je bilo zadovoljstvo gledati.

Da su igrači Slobode shvatili, kako sa gostima večeras nema šale, pokazali su u drugih deset minuta. Ovaj period su dobili ubjedljivo sa 14 poena razlike 25:11. Do poravnanja su stigli na isteku 14. minute kada je za 26:26, ubacio Adam Mirković, igrač Kaknja iz prošle sezone. Još jednom je u ovom dijelu utakmice bilo nerješeno 30:30 i poslije toga Sloboda je samo povećavala svoju prednost, tako da je poluvrijeme završilo sa osam poena prednosti 43:35.

U trećem periodu igra Kaknja se potpuno raspada. Ono što ih je pratilo u prethodnih deset minuta nastavljeno je i poslije pauze između dva poluvremena. Pokušaji da se  nešto efektno proigra završavali su ukradenim ili izgubljenim loptama, a šutevi sa distance jednostavno nisu prolazili. Sa druge strane, potpuno suprotna  igra na drugoj strani, Tuzlake je htjela i kontra i polaganja i šutevi tako da treći period završava sa 11 poena prednosti za domaćina 24:13.

Nešto efikasnija igra Kakanjaca u zadnjem periodu, dok je Sloboda ostala na prosjeku iz prethodnih četvrtina.U jednom trenutku Sloboda je vodila i 23 poena razlike. Poraz Kaknja od 15 poena na kraju izgleda i podnošljivo. Milivoje Božović je osam sekundi prije kraja imao priliku da organizira još jedan napad za Slobodu, međutim, sportski i korektno prema Klubu u kojem je igrao prošle sezone zaustavio je i loptu i saigrače, sačekavši da se odsvira kraj utakmice, u kojoj su se sportski prijatelji – sportski i pozdravili.

Očigledno je preduga pauza, bez utakmica i uz zdravstvene probleme koji su uticali na kvalitetno odrađivanje treninga, oborila formu Kakanjaca. Večeras u timu Kaknja nisu igrali Nermin Buza iz zdravstvenih razloga, a sa Lukom Jovanovićem je  sporazumno prekinuta saradnja poslije utakmice sa Bosnom.

Sloboda – Kakanj 85:70

(18:24, 25:11, 24:13,18:22)

Utakmica desetog kola košarkaškog  prvenstva BiH. Dvorana Mejdan u Tuzli. Gledalaca: 1500. Sudije:Tomislav Stapić, Hrvoje Čavar, Goran Stojančević. Delegat:Miodrag Ivanović.

OKK SLOBODA: Zlatko Jovanović 4, Jasmin Jakupović 10, Emir Čerkezović 17, Almir Hasandić 8, Josip Naletilić 7, Haris Dedajić 5, Adam Mirković 12, Mirza Hrnčić, Milivoje Božović 20, Alija Islamović 2, Emad Nezirić, Armin Subašić. Trener: Josip Pandža. Asistenti: Adnan Žunić i Azur Sakić.

KK Kakanj: Adnan Arslanagić 20, Ernes Mešinović, Aldin Muflizović 11, Ivan Begić 6, Haris Ćurevac 3, Mirza Velić 4, Damir Pirić, Željko Palavra 10, Faris Sikira, Sead Delibašić, Bartol Lučić, Igor Josipović 16. Trener: Benjamin Šabić. Asistenti: Mirnes Ganić, Mirza Demir.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u