KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Sloboda novi izazov košarkaša Kaknja

25.01.2018. - Za samo četiri dana košarkaši tuzlanske Slobode i Kaknja će odigrati dvije utakmice.U subotu će prvenstveni megdan podijeliti u tuzlanskom Mejdanu, a u utorak u Kaknju na programu je finalni meč Kupa Sistema A, čiji će pobjednik igrati u završnici Kupa Bosne i Hercegovine

pandzapredslobodu
Tri uzastopne domaće pobjede u nacionalnom prvenstvu i Kupu (Bosna Royal 88:82, Spars 76:72,Vogošća 91:66) vratile su samopouzdanje košarkašima Kaknja koje je itekako bitno pred dva meča sa Slobodom koja su na programu u subotu (Prvenstvo) i utorak (Kup). Ako je suditi po položaju na prvenstvenoj tabeli i trenutnoj formi, može se reći da su izabranici trenera Josipa Pandže favoriti, međutim, dvoboji s Tuzlacima su uvijek bili neizvjesni i puni naboja i doista je teško davati prognoze o ishodu ovih mečeva, pogotovo što se igraju u kratkom vremenskom periodu od samo četiri dana!

Trener košarkaša Kaknja Josip Pandža očekuje kvalitetne dvije predstave, koje će kao i u ranijim dvobojima biti neizvjesne i dobro posjećene, što daje posebnu draž utakmicama ova dva ljuta rivala.
-U samo četiri dana igramo dvije utakmice sa Slobodom i to je novi izazav za moje igrače,ali i Tuzlake. Naše utakmice su uvijek bile dobro posjećene, rezultatski neizvjesne i iskreno rečeno, radujem se tim susretima. Sloboda je u krizi igara i psihološkog stanja, što se reflektira i na rezultate, koji su ispod očekivanja.Pojedinačni kvalitet posjeduju, dobro su pokriveni na svim pozicijama, u rosteru imaju dva reprezentativca, dva američka pojačanja, a vratio se i oporavljeni Rikalo, koji im je sigurno mnogo nedostajao u posljednjim utakmicama.Siguran sam da će nivo igre dizati, jer je roster jako kvalitetan, ali nadam se da će to biti poslije naših utakmica.Oni su pod ogromnim pritiskom,a mi dolazimo dosta rasterećeni, maksimalno motivirani i željni da nastavimo niz pobjeda, istakao je Pandža i dodao:
- Imali smo lošijih izdanja na gostujućim terenima i zbog toga nam je stalo da pokažemo dobru partiju u uzavrelom tuzlanskom Mejdanu. Mi smo skraćeni rotacijom zbog izostanaka Palavre i Merdanovića, igramo košarku u visokom ritmu i potrošnja igrača je doista velika. Nadam se dobrom zdravlju igrača koji su trenutno na dispoziciji,a kroz trenažni proces i raspored minutaže pokušat ćemo sve igrače ostaviti u svježini i maksimalnoj iskorištenosti, zaključio je trener „kakanjskih kraljeva“ , uvijek optimistični Josip Pandža.

Utakmica 16. kola Prvenstva BiH između Slobode i Kaknja igra se u subotu 27.januara 2018.godine u SKPC Mejdan u Tuzli sa početkom u 19 sati i 30 minuta.

Službene osobe: delegat/komesar, Dragan Ćazić (Banja Luka). Šef sudijske parade: Bojan Jovanić, Sudija 1.Saša Babić, Sudija 2.Milan Adamović (svi iz Banjaluke).

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u