KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Sloboda bolja od košarkaša Kaknja

13.10.2018. - U prijateljskoj utakmici, koja je odigrana danas, Tuzlaci su bili bolji rezultatom 67:84

Pošto je prvo prvenstveno kolo odgođeno, danas su u kakanjskoj Sportskoj dvorani u prijateljskoj utakmici, snage i vještinu odmjerili košarkaši Slobode i Kaknja. Bilo je ovo  drugi puta u pripremnom periodu da igraju ova dva tima. Utakmica je izgledala  skoro pa kao prvenstvena. Borbenosti nije nedostajalo, posebno Tuzlacima. Domaći su košarkaši također davali maksimum ali ih nije htio šut, izgubili su više lopti, imali više neiskorištenih napada, manje koncentracije, a sve su to gosti znali iskoristiti. Kao da su imali i više motiva, jer u ovoj utakmici energija je bila na strani Tuzlaka.
Treba reći da su na poziciji organizatora igre u Kaknju igrali Mirza Velić i Zlatan Tepić, jer Adnan Arslanagić ima povredu ramena koja nije ozbiljne prirode. Sa druge strane Josip Pandža je imao na raspolaganju izuzetno razigrane Zlatana Jovanovića i Josipa Naletilića, koji su u organizacijskom smislu pravili prevagu na terenu, a zajedno su zabilježili deset efektnih asistencija. Pored toga Naletilić je ubacio pet, a Jovanović 13 poena. Kod Tuzlaka šuterski je posebno bio raspoložen kapiten Jasmin Jakupović sa 18 poena. Treba reći da su gosti imali 30 pokušaja za tri poena i ubacili 13, dok su Kakanjci 12 puta pokušali ubaciti tri poena, od čega je samo Mirza Velić uspio pogoditi jednu. Neumoran, uporan i sa  značajnom pokretačkom snagom kod Kaknja se istakao Igor Josipović, koji je pored motivacijske uloge ubacio i 20 poena.

Evo šta su o utakmici rekli treneri Josip Pandža (Sloboda) i Benjamin Šabić (Kakanj).

Josip Pandža: “Imamo konstantno problema sa povredama. Možda smo negdje napravili promašaj u trenažnom procesu, a neke su se povrede desile slučajno. Tako da nismo bili kompletni ni ovdje ni u Vitezu. Tamo nije igrao Božović, a ovdje jeste. Kakanj je u Vitezu slavio prije svega dobrim trčanjem prema naprijed  i dobrim skokom u napadu. To smo danas mi kontrolirali i pogodili neke otvorene šuteve. I zato smo pobjedili. Zadovoljan sam kako momci rade.Veliki rad će donijeti rezultate. Međutim, vrijeme rada i vrijeme uspjaha se često ne poklapa pa ćemo morati pričekati da izgledamo još bolje. Što se tiče ekipe Kaknja imali su odlične pripremne utakmice i ovaj poraz ih ne treba poremetiti. Moraju ostati u velikom samopouzdanju ali i pobjede koje su napravili u pripremnim susretima ne trebaju uvećavati takmičarske ambicije. Treba odrediti realan cilj i toga se držati, ali moram reći ekipa Kaknja zaista izgleda jako dobro“.

Benjamin Šabić: „Mi smo večeras nastupili bez Adnana Arslanagića, a i Haris Ćurevac je imao manju povredu i nije igrao punim intenzitetom. Utakmicu smo iskoristili da bi pružili priliku nekim igračima koji su u ovom susretu mogli i griješiti, a da ne trpimo kažnjavanje u bodovima. Igrači koji su dobili šansu dobili su priliku za razvoj i napredovanje jer su na drugoj strani imali sparing u Jovanoviću, Naletiliću, Božoviću...To je neka vrsta kaljenja i treba im pružiti priliku. Na greške koje smo večeras pravili u prvenstvenoj sezoni ćemo puno ozbiljnije reagovati. Ovo je prepoznatljiva utakmica koju igraju Sloboda i Kakanj, sa puno kontakta, puno dobrih poteza pri čemu smo mi imali puno lošiji šut. Pogodili smo jednu trojku, a Sloboda 13. To je jedan od razloga ove visoke prednosti. Imali smo pad koncentracije, koji je trajao duže od tri minute i u tom periodu Sloboda je napravila nedostižnu razliku. Analizirat ćemo  utakmicu jer mi imamo kvalitet kojeg moramo znati iskoristiti“.

KK Kakanj - KK Sloboda 67:84
(17:26, 21:18, 15:24, 14:16)

Sportska dvorana u Kaknju. Gledalaca 50. Prijateljska utakmica. Sudije: Hasan Bajgorić, Esad Pelja i Azur Lušija.

KK Kakanj: Luka Jovanovioć 3, Ernes Mešinović 3, Aldin Muflizović 4, Ivan Begić 5, Haris Ćurevac 12, Mirza Velić 7, Damir Pirić, Željko Palavera 8, Nermin Buza 4, Zlatan Tepić 1, Igor Josipović 20. Trener: Benjamin Šabić. Asistent: Mirza Ganić.
OKK Sloboda: Ademir Lasetović 9, Zlatan Jovanović 13, Jasmin Jakupović 18, Emir Čerkezović 16, Josip Naletilić 5, Haris Dedajić 2, Nedim Omerović, Milivoje Božović 12, Alija Islamović 12, Asim Gutić 7, Emad Nezirić. Trener: Josip Pandža. Asistent: Adnan Žunić.

A.Z. /KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u