KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Sloboda bolja od Kaknja

12.03.2019. - Utakmica je završila sa sedam poena razlike (73:80), a kako je bilo poslije prvih deset minuta očekivao se potpuni potop domaćeg tima

Mala svečanost i pozdravi za Josipa Pandžu obilježili su početak utakmice. Uramljen dres KK Kakanj sa potpisima svih igrača koje je Pandža trenirao u Kaknju, najuspješnijem bh. reprezentativnom treneru i selektoru, uručio je član Uparave KK Kakanj, Izudin Neimarlija. Publika je ovaj čin pozdravila aplaudiranjem i uzvikivanjem: - Jooosip Pandža, Joooosip Pandža !!!

 

IMG_8657Izudin Neimarlija i Josip Pandža

Zatim je oficijelni spiker najavio da se na tribinama kakanjske dvorane nalaze Nebojša Maksimović - Maksa i Danilo NegovanovićBeli, što je također izazvalo oduševljenje i aplaudiranje, a zatim su pozdravljeni, također bivši igrači Kaknja, ali sada u dresu Slobode: Obrad Tomić i Milivoje Božović.

Nakon toga uslijedilo je prvih deset minuta ove utakmice u kojima je i odlučen pobjednik (7:29).U ovom periodu ni na jednoj poziciji košarkaši Kaknja nisu bili ni blizu onoga što je pokazivao tim Josipa Pandže. Jednostavno bili su nemoćni da bi parirali raspoloženim Tuzlacima. Dominirali su svakim kvadratnim centimetrom kaknjskog parketa, išao ih je šut, svaku zamiso u napadu i odbrani su završavali efektno.

Na odmor se otišlo sa 21 poenom razlike za tuzlanske košarkaše (22:43) i sve je izgledalo da će gosti ovu razliku održavati do krqaja utakmice. Onda se desio preporod Šabićevih pulena. Puno bolja igra u odbrani donijela je prekid do tada odličnog protoka lopte u Slobodinom napadu, u igračima Kaknja proradila je želja za pobjedom i nedostižnih 22 razlike svelo se u jednom trenutku na samo šest poena. Iskazana borbenost na terenu probudila je i publiku, međutim to nije bilo dovoljno za preokret koji se ukazivao tri minute prije kraja utakmice.

KK Kakanj – OKK Sloboda 73:80
(7:29, 15:14, 25:19, 26:18)

Utakmica košarkaškog prvenstva BiH, 21 kolo. Sportska dvorana JU KSC Kakanj. Gledalaca 500. Suci: Bojan Jovanić, Miljan Šobot i Milan Adamović. Opunomoćenik KS BiH, Duško Bojović.

KK Kakanj: Bartol Lučić, Adnan Arslanagić 17, Ernes Mešinović, Aldin Muflizović 2, Ivan Begić 2, Haris Ćurevac 11, Mirza Velić 9, Sead DeLibašić, Željko Palavra 16, Nermin Buza 4, Damir Pirić, Igor Josipović 12. Trener: Benjamin Šabić. Asistenti: Mirnes Ganić i Mirza Demir.

OKK Sloboda: Gregory Albert Thondoiuf 27, Zlatko Jovanović 9, Jasmin Jakupović 8, Emir Čerkezović 6, Josip Naletilić 2, Haris Dedajić, Nedim Omerović, Enes Latifagić 5, Danilo Šibalić 9, Milivoje Božović 12, Armin Subašić, Obrad Tomić 2. Trener: Josip Pandža. Pomoćni trener: Adnan Žunić.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u