KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Sladojević i Šabić o susretu Kakanj - Mladost

26.02.2017. - Benjaminu Šabiću je ovo bio debi na klupi košarkaša Kaknja nakon suspenzije Pandže

Trener Mrkonjićana Goran Sladojević kaže kako je njegova ekipa u ovoj sezoni pretrpjela brojne promjene što se odrazilo i na samu igru njegovih izabranika:

- Kakanj je u cijeloj sezoni u odličnom trenažnom sistemu, sjajno vođena ekipa. Oni su u ovom susretu pokazali čvrstinu. Ja im čestitam na zasluženoj pobjedi. Želim im da u ligi za prvaka ostvare što bolji rezultat jer to zaslužuju. U našoj ekipi je bilo dosta promjena u ovoj sezoni, što se odrazilo i na same rezultate. Vjerujem kako ćemo se stabilizovati u narednom periodu kako bi stvorili dobru bazu za narednu sezonu.

006

Benjaminu Šabiću je ovo bio debi na klupi košarkaša Kaknja nakon suspenzije Pandže. Mladi Šabić je bio izuzetno zadovoljan onim što su njegovi igrači pokazali u duelu sa Mladosti:

- U samom početku utakmice vezali smo nekoliko šuteva za tri poena, dok su gosti promašili dosta lopti. Napravili smo osjetnu razliku koju smo kasnije lako održavali. Na poluvremenu smo napravili dogovor da zaigramo i jače u odbrani što nam je donijelo dodatnu prednost. Kasnije kada smo stekli lagodnu prednost ekipa je pokušala da igra i atraktivno što publika voli. Zaslužena pobjeda, ja čestitam našoj ekipi. Zahvaljujem se treneru Pandži na sjajnim savjetima u ovom susretu, a isto tako hvala mu što mi je dopustio da neke svoje zamisli provedem sa ekipom na terenu. Hvala i našoj divnoj publici na fantastičnoj podršci.

Edis Škulj / KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u