KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Skupština potvrdila takmičarsku i organizacijsku uspješnost

28.06.2016. - Skupština Košrakaškog kluba Kakanj usvojila izvještajne dokumente u kojima su istaknuti razultati najuspješnije sezone ikada i u kojima je zabilježeno da je Klub uredno i pravovremeno izmirio sve obaveze

Redovna izvještajna Skupština Košarkaškog kluba Kakanj, održana je danas, u Sali Općinskog vijeća Kakanj. Delegati Skupštine, 23 prisutna od ukupno 30 koliko sačinjava ovo najviše klupsko tijelo, usvojili su Izvještaj o radu Kluba za period 2014-2016. godina, Finansijski izvještaj i imenovali Upravni odbor, koji je u odnosu na dosadašnji sastav pretrpio jednu izmjenu.

Sastav Upravnog odbora

U ovom upravljačkom organu Kluba, novi je član Bakir Spahić, umjesto Almira Sikire koji je zbog prioritetnijih poslovnih obaveza podnio ostavku. Upravni odbor KK Kakanj poslije ove Skupštine sačinjavaju: Midhat Hodžić, Iso Zaimović, Fikret Škaljo, Izudin Neimarlija, Mevludin Delibašić, Midhat Sikira, Mensur Muftić, Emir Delibašić i Bakir Spahić.

skupstina_glasanjeTrenutak kada se delegati Skupštine izjašnjavaju o finansijskom izvještaju

Pandža ostaje trener i dolaze četiri igrača

Predsjednik Kluba Mevludin Delibašić, pored podnošenja Izvješta o radu i finansijskog izvještaja, upoznao je delegate Skupština sa aktuelnostima u Klubu, od kojih je svakako najznačajnja, da je upravo sinoć postignut konačan dogovor sa klupskim trenerom i zlatnim košarkaškim selektorom Josipom Pandžom o nastavku njegovog angažmana. Trener Pandža je ovaj dogovor postigao bez obzira na veliki broj ponuda iz Bosne i Hercegovine i inostranstva. Govoreći o planovima seniorske ekipe, gospodin Delibašić je rekao: “Svi igrači izuzev Obrada Tomića, ne mogu promijeniti klub bez naše saglasnosti. U ovom trenutku još uvijek raspolažemo kadrovima sa kojima je završena sezona, a izvjesno je da će najmanje četiri mlada i talentovana košarkaša uzrasta između 18 i 22 godine biti angažovana u seniorskom pogonu. O imenima tih košarkaša javnost će biti zvanično informisana.”

Veliki broj utakmica

U prezentiranom izvještaju navedeno je niz podataka a mi izdvajamo samo činjenice o intenzivnoj i dugoj sezoni sa puno utakmica. Seniorski tim u posljednjoj sezoni je odigrao 61 utakmicu, dok su omladinske selekcije kluba odigrale više od 100 utakmica i u četiri različite selekcije se plasirali u play-off ,ige mladih Ze-do kantona.Rezultati mladih selekcije, kao i seniora također se mogu smatrati velikim uspjehom.

delibasic_skupstinaMevludin Delibašić, biranim riječima zahvalio zaslužnim sponzorima i članovima Uprave

Zahvalnost Upravi i sponzorima

U završnoj riječi, predjednik Kluba Mevludin Delibašić je rekao da su ove rezuzltate pored njega pratili i podržavali članovi Uprave, a posebno se zahvalio svesrdnoj pomoći općinskog načelnika Nermina Mandre i sponzorima: Općini Kakanj, Vladi Ze-do kantona, JP BH Telecom, Tvornici cementa Kakanj, Trgošpedu, Termoelektrani Kakanj, Plami Pur, firmi Zaimović, Pekari Delibašić, Taverni S, Tironu, Edig-u i DSM-u.

A.Zekić/KaknjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u