KakanjLive | Četvrtak, 03.12.2020. godine

Sjajna polusezona za kakanjski Arabi

26.12.2017. - I ove godine OK Arabi kojeg vodi istaknuti odbojkaški stručnjak Nermin Begić bilježi sjajne rezultate. U protekloj polusezoni u Omadlinskoj ligi SBK pionirke i kadetkinje ovog kluba su zauzele drugo mjesto.

Sjajna polusezona za OK Arabi

Iza odbojkaškog kluba Arabi je još jedna uspješna polusezona. Odbojkaški klub ''Arabi'' Kakanj se takmiči u omladinskoj ligi SBK, a ligu čini 15 klubova iz čak četiri kantona. Jesenji dio sezone pionirke su okončale na drugom mjestu sa 19 osovojenih bodova, dok su kadetkinje na diobi drugog mjesta zajedno sa ekipom Viteza sa 18 osvojenih bodova.

-U klubu smo prezadovoljni rezultatima u prvom dijelu sezone. Cilj je prije svega da se izbori play-off. Vrijedi napomenuti kako su naše kadetkinje ujedno i naš prvi tim, pa samim tim rezultat koji su postigle ove djevojke ima još veći značaj. Liga je organizovana na sjajan način, a učešće klubova iz četiri kantona u ovoj ligi su najbolja potvrda toga. Primat nije stavljen na visinu kotizacije, nego na samu organizaciju i kvalitet takmičenja, a imamo naznake da će nam se naredne sezone pridružiti i ekipe iz Tuzlanskog kantona. Važnije od svega je napredovanje mladih igračica koje su budućnost bh odbojke, rekao je u izjavi za Kakanjlive Nermin Begić, trener OK ''Arabi''.

Pauzu između dva dijela prvenstva ekipa Arabi koristi za odigravanje jačih prijateljskih utakmica sa federalnim ligašima, a potvrđeno je i učešće na nekoliko turnira.

Iz ovog kluba su uputili i zahvalnicu medijima koji prate rezultate ekipe.

-Veliko hvala svim novinarima i njihovim redakcijama koji prate naš rad. Oni nam zaista pomažu u ostvarenju naših rezultata. Hvala i sponzorima, Općini Kakanj, BH Telecomu, Mega Travelu i Noveli koji nam pružaju podršku cijelo vrijeme, rekao je za kraj Nermin Begić.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u