KakanjLive | Ponedjeljak, 23.11.2020. godine

Sjajan nastup ŽOK Arabi u Novom Travniku

04.06.2018. - U izuzetno jakoj seniorskoj konkurenciji 11 ekipa na međunarodnom turniru koji je igran u Novom Travniku odbojkašice kluba Arabi iz Kaknja su osvojile sjajno drugo mjesto.

Arabiii

U organizaciji odbojkaškog kluba ''Victory'' u Novom Travniku je održan osmi međunarodni turnir ''Victory cup 2018'' koji je igran u povodu dana Općine Novi Travnik. Turnir je igran u kategorijama pionirki i seniorki, a u kategoriji seniorki učestvovalo je 11 ekipa koje su bile podijeljene u četiri grupe. Na kraju su pobjednici grupa igrali polufinale, a nakon toga su igrani mečevi za prvo i treće mjesto.

Učešće na turniru uzele su ekipe: ''Sloga'' Gornji Vakuf, ''Kotor Varoš'', ''Arabi'' Kakanj, ''Ort'' Sarajevo, ''Prijedor'', ''Busovača'', ''Inova'' Banja Luka, ''Sa Volley'' Sarajevo, ''Victory'' Novi Travnik, ''Trendtex'' Prijepolje i ''Victory-2''.

U jakoj seniorskoj konkurenciji 11 klubova mlade odbojkašice ženskog odbojkaškog kluba ''Arabi'' ostvarile su odličan rezultat osvojivši drugo mjesto.

Do polufinala ekipa koju predvodi sjajni Nermin Begić savladala je ekipe ''Kotor Varoš'', ''Slogu'' Gornji Vakuf, a zatim u polufinalu i ekipu ''Sa Volley'' Sarajevo, dok je u drugom polufinalnom meču ''Ort'' Sarajevo savladao ''Trendtex'' Prijepolje. U finalnom susretu iskusnije odbojkašice ekipe ''Ort'' iz Sarajeva su savladale mlade odbojkašice iz kluba ''Arabi'' Kakanj.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u