KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Široki slavio protiv Kaknja

12.01.2019. - Pobjeda Širokog ne izgleda ubjedljivo (72:60), a poraz Kakanjaca se doživljava podnošljivo. Kretanje rezultata govorilo je potpuno drugačije. Očekivala se pobjeda domaćih sa većom razlikom, međutim Šabićevi momci su u zadnjem periodu smanjili veliku prednost domaćeg tima

sirokikakanj

Za  dvadeset minuta, košarkaši Kaknja su uspjeli ubaciti 20 poena. Pet minuta i osam sekundi su se čekali prvi poeni u drugoj četvrtini, kada je za tim iz Kaknja ubacio Mirza Velić  i u tom trenutku, a igrala se 16. minuta rezultat je glasio 31:14. Na kraju poluvremena bilo je 17 razlike za domaće (37:20) i  poslije svega što je viđeno do kraja utakmice, može se reći da je u prvih 20 minuta i rješen pobjednik ove utakmice.

Treći period Kaknjci su počeli nešto energičnije i efikasnije. U jednom trenutku su prednost Širokog smanjili na 11 poena razlike (41:30), kada je trener domaćih tražio tajmaut i poslije toga sve se vratilo na staro. Široki je i dalje pogađao, gosti su imali seriju promašaja što je rezultiralo najvećom razlikom u dotadašnjem toku utakmice, plus 22 (54:32).

Igrom u zadnjim periodu kojeg je Kakanj dobio rezultatom 16:25 ublažena je visoka prednost koju su domaći košarkaši imali ulaskom u završnu četvrtinu. Tako pobjeda Širokog ne izgleda ubjedljivo, a poraz Kaknjaca djeluje potpuno podnošljivo. U toku utakmice, stekao se utisak da će Široki pobjediti daleko većom razlikom, i da će Kaknjci zabilježiti težak poraz.

Ipak, Kakanj je u Širokom odigrao  utakmicu sa malo poena, ukupno 60 i sa katastrofalno lošom efikasnošću u 30 minuta. Treba reći da je u rotaciji bilo samo sedam igrača. U prethodnom kolu, bilo je potpuno suprotno. Čak je trener Šabić bio prezadovoljan procentom iskorištenosti šuta. U ovoj  utakmici, domaći su onemogućili Kakanjce da pogađaju, što je vjerovatno rezultat želje kod domaćina i dobra priprema za utakmicu. Uostalom, samo nepopravljivi i veliki optimisti mogli su očekivati eventualno iznenađenje u Širokom, tako da se ovaj poraz može smatrati i „planiranim“. Treba vjerovati da će Kakanjci uspjeti očuvati  domaći teren u narednoj utakmici, jer u ovom prvenstvu su pokazali da je njihova igra u kakanjskoj sportskoj dvorani puno, puno bolja nego na gostujućim terenima. U narednoj prvenstvenoj utakmici u Kakanj stiže Mladost iz Mrkonjić  Grada. Poslije Širokog, Kakanj ima omjer od šest pobjeda i šest poraza.

HKK Široki – KK Kakanj 72:60
(16:12, 21:8, 19:15; 16:25)

Prvenstvena košarkaška utakmica. Liga 11. Trinaesto kolo. Dvorana GSP Pecara.Gledalaca 300. Suci: Ivan Miličević, Vladimir Marić i Božidar Radanović. Opunomoćenik KS BiH: Boro Sesar.

KK Široki: Toni Ćutuk, Markus Lončar 6, Goran Filipović 23, Ante Planinić, Mateo Čolak 2, Mateo Sušak, Ivan Karačić 10, Mateo Drežnjak 7, Dario Drežnjak 13, Josip Batinić 4, Marko Damjanović.Trener: Danijel Jusup. Pomoćni trener: Ante Lončar.

KK Kakanj: Adnan Arslanagić, Ernes Mešinović 6, Aldin Muflizović 11, Ivan Begić, Haris Ćurevac 12, Mirza Velić 10, Damir Pirić, Željko Palavra 11, Nermin Buza, Bartol Lučić, Igor Josipović 10. Trener: Benjamin Šabić. Asistenti: Mirnes Ganić i Mirza Demir.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u