KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

Šestović najbolji golman na svjetskom kupu rukometnih veterana

13.05.2018. - Kakanjski rukometni ''veteran'' Selmir Šestović najbolji je golman drugog Svjetskog kupa rukometnih veterana koji se protekla tri dana održavao u Omišu. Šestovićev Dramac Group je turnir završio na drugom mjestu.

Šesta3

Ekipa Dramac Group za koju je Šestović nastupao

Pala je zavjesa i na drugo izdanje Svjetskog kupa rukometnih veterana koji je igran od 10. do 12. maja 2018. godine u Omišu kraj Splita. Rukometni veterani iz 25 timova uživali su u tri dana sjajnog rukometa, ali i mnogim zabavnim aktivnostima van terena i obalu Jadranskog mora napuštaju sa osmjehom ističući kako će se i naredne godine vratiti u živopisni gradić koji je već sada poznat po ovom takmičenju.

Iako rezultat na ovom tipu takmičenja nikada nije u prvom planu uzbuđenja na parketu nije nedostajalo. Muškarci su igrali u tri kategorije (35+, 42+ i 50+), dok su žene igrale u dvije starosne grupe (30+ i 40+).

Kakanj je ove godine na ovom takmičenju imao svog predstavnika, a u grupi 35+ za ekipu Dramac Group iz Austrije nastupio je Selmir Šestović, bivši golman RK Kakanj.

Ekipa Selmira Šestovića je u grupnoj fazi savladala Recife iz Brazila rezultatom 10:6, dok im je u drugom meču bio dovoljan i remi sa ekipom Goražda (7:7) za polufinale. U polufinalu Dramac Group je savladao Hrvatski Dragovoljac rezultatom 10:5, da bi u finalu nakon velike borbe ekipa Selmira Šestovića bila poražena od Trogira rezultatom 9:8. Šestović je na kraju proglašen za najboljeg golmana u 35+ grupi, a ističe kako sa drugog Svjetskog kupa rukometnih veterana nosi samo najljepše uspomene.

-Vrhunska organizacija turnira u režiji Žike Bogdanovića i Marija Čaljkušića. Sve ekipe su bile smještene u isti hotel. Pored sjajne zabave na parketu svi učesnici su imali druženje uz more i na teresi. Nemoguće je opisati riječima ovaj sjajni turnir i divno druženje, rekao je Šestović za Kakanjlive.

U preostalim kategorijama slavile su ekipe Hlohovec (M - 42+), Zlatne godine (M - 50+), Sinj (Ž - 30+) i Elite Nitra (Ž - 40+).

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u