KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

Šesti poraz rukometaša Kaknja

16.12.2018. - U posljednjem kolu prvog dijela prvenstva, na gostovanju u Banovićima, izabranici trenera Nedžada Zaimovića pretrpjeli poraz od rukometaša Rudara sa tri gola razlike (33:30) i jesenju sezonu završili na osmom mjestu sa 18 bodova koliko imaju i ekipe Gradačca i Žepča

001 RUKOMET

Bio je ovo treći uzastopni poraz rukometaša Kaknja, kojim su neslavno završili prvi dio sezone. Izabranici trenera Nedžada Zaimovića odigrali su najslabiju partiju u ovoj polusezoni i pretrpjeli novi, šesti ovojesenji poraz, koji posebno boli, jer su poraženi od autsajdera, ekipe Rudara, kojem  je ovo tek druga pobjeda.  Trener Rudara Damir Ibrić imao je na raspolaganju samo devet igrača, koje je predvodio Bakir Jahić, koji je postigao 16 golova i njemu pripadaju najveće zasluge za pobjedu i bijeg sa začelja prvenstvene tablice.

Neočekivanom porazu rukometaša Kaknja kumovala je slaba igra u odbrani, što su domaći iskoristili i znalački kaznili. Trener Zaimović nije imao na raspolaganju trojice Sarajlija, iskusnog golmana Samira Lilića i bekova  Harisa Bračkovića i Tarika Balte, što se itekako odrazilo na igru i rezultat. Po prvi put u posljednjih desetak godina kompletnu  ekipu Kaknja sačinjavali su igrači koji su ponikli u ovom klubu, čiji je  prosjek ispod 20 godina. Nažalost, nisu opravdali očekivanja trenera Zaimovića, koji je vjerovao u ove momke i računao na nova tri boda s kojim bi polusezonu završio na šestoj poziciji i stekao realne izglede da uz povoljan raspored u drugom dijelu prvenstva osigura mjesto koje im garantira plasman u zajedničku  Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine, koja će startovati od 2019/2020.sezone.

Sa 17 postignutih golova Amar Amitović je bio najučinkovitiji u redovima Kaknja, kojeg su donekle pratili Muhamed Spahić sa 4, te Salih Delić, Sulejman Brkić i Ejub Demir, koji su po tri puta zatresli protivničku mrežu. Nažalost, to nije bilo dovoljno za pobjedu jer su u fazi odbrane djelovali neorganizirano, neodgovorno i poraz je bio neminovan. Porazu su kumovali i suci Dautović i Đulović, koji nisu imali ujednačen kriterij, posebno kod izricanja discipšlinskih mjera i kaznenih udaraca(sedmeraca), ali to ne može i ne smije biti opravdanje za  ovaj neočekivani debakl.

Trener rukometaša Kaknja Nedžad Zaimović razočaran bezvoljnom i neodgovornom igrom kompletnog tima , preuzima odgovornost i najavljuje povlačenje .

-Ovo je  naša najslabija partija. Jednostavno rečeno, bruka i sramota.Razočaran sam i nemam riječi poslije ovako blijede igre, katastrofalnog odnosa i ponašanja igrača. Ne smijemo tražiti opravdanje u problemima oko putovanja i kašnjenja zbog vremenskih neprilka, kao i izostanka Lilića, Bračkovića i povrijeđenog Balte,te lošeg suđenja, posebno Tuzlaka Admira Dautovića, koji u prelomnim trenucima kod rezultata 31:30 nije svirao dva očita sedmerca. Ovo nije moj alibi za poraz jer su moji igrači  podbacili . Ne mogu shvatiti ovakav odnos prema igri i njihovo ponašanje, pogotovo što je vodstvo kluba u ovako teškim uvjetima osiguralo redovno izmirenje svih obaveza.Vjerovao sam u ove mladiće,ali su me potpuno  račorarali i ja se definitivno povlačim, izjavio je za naš portal rezignirani Nedžad Zaimović, koji će, kako ističe, odsupiti s položaja trenera rukometaša Kaknja.

Rudar(Banovići)-Kakanj 33:30 (17:16)

Sportska dvorana u Banovićima. Gledalaca 150. Sudije: Anes Đulović(Doboj Istok) i Damir Dautović(Tuzla). Delegat utakmice: Stanislav Vujić (Visoko).    

RUDAR: Nevad Bešić, Kemal Pozderović 2, Amer Avdić 3, Benjamin Šehić 5, Bakir Jahić 16, Jasmin Demirović 1, Denis Nukić 5, Smajo Zejnilagić 1, Inel Avdić. Trener: Damir Ibrić.

RK KAKANJ: Mevludin Čehajić, Admir Hadrović,Adnan Čobo, Sulejman Brkić 3, Amar Amitović 17,Ejub Demir 3, Mehmed Đokić, Hidajet Sužanj, Muhamed Spahić 4, Muaz Kusić, Ahmed Plasto, Namik Zaimović, Salih Delić 3. Trener: Nedžad Zaimović.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u