KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

Šesta uzastopna pobjeda odbojkaša Kaknja

14.02.2016. - U jednom od derbija 14. kola odbojkaši Kaknja bez teškoća savladali ekipu Gacka sa 3:0

kakanj78_ekipa

Bila je ovo još jedna dobra i sadržajna igra Aganovićevog tima, koji već šest kola ne zna za poraz. Odbojkaši Kaknja bez teškoća, za samo sat vremena, ostvarili su maksimalnu pobjedu. Kompletna ekipa zaslužuje pohvale, a posebno Danilo Ružić i Marko Tadić, koji su upravo iz Gacka prošlog ljeta stigli u redove višestrukog prvaka. Bez ove dvojice provjerenih i dokazanih igrača Gacko ne liči na prošlogodišnji tim koji je osvajanjem vicešampionske titule bio iznenađenje sezone.

-Poslije prošlonedjeljnog trijumfa u derbiju u Bijeljini, očekivao sam da će moji igrači potcijeniti Gacko i da će igrati opuštenije. Moram priznati da su me demantirali jer su igrali ozbiljno, odgovorno i jednostavno „rasturili“ Gačane. Ovom pobjedom definitivno smo „zacementirali“ drugo mjesto i u preostala četiri kola regularnog dijela prvenstva možemo igrati rasterećeno i pripremati se za play off, u kojem moramo igati još bolje, riječi su igrača i trenera Kaknja 78 Almira Aganovića.

Kakanj - Gacko 3:0
(25:20, 25:23, 25:19)

Sportska dvorana KSC u Kaknju. Gledalaca 150. Sudije: Zdravko Jakiša (Čapljina) i Slaviša Kuzmanović (Banja Luka). Delegat: Radovan Vračević (Derventa).

KAKANJ 78: Lepić, Pinjić, Škulj,Krivokapa, Šljivo, Berbić, Ružić, Aganović, Fejzović, Mustafić, Delibašić, Tadić.Trener:Almir Aganović.

GACKO: Rončević, Boljanović, Koprivica, Tomić, Nastić, Milidragović, Vuković, Gutović, Perišić, Slijepčević, Boršner.Trener:Milan Bošković.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u