KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

Šesta pobjeda rukometaša Kaknja

25.11.2018. - U utakmici desetog kola Prve lige-Sjever, rukometaši Kaknja porazili ekipu Sane 7 iz Sanskog Mosta rezultatom 39:35.Najistaknutiji pojedinac susreta bio sedamnaestogodišnji Amar Amitović sa 12 pogodaka

DSC03215

Rukometaši Kaknja opravdali su ulogu favorita i porazili borbenu ekipu Sane 7 sa četiri gola razlike. Pobjeda naših rukometaša mogla je biti znatno uvjerljivija da trener Zaimović u većem dijelu drugog poluvremena nije mijenjao startnu postavu i priliku dao svim igračima. Prvo ime susreta bio je sedamnaestogodišnji Amar Amitović , koji zbog nastupa za juniorsku reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Drćava nije nastupio na  tri  susreta, što se itekako odrazilo na igri i rezultatima Kaknja . Amitović  je sa  12 postignutih  pogodaka, uz Harisa Bračkovića i Saliha Delića, koji su se  po sedam puta upisali u listu strijelaca, najzaslužniji za novu, šestu ovosezonsku pobjedu rukometaša Kaknja.

Već nakon prvih dvadesetak minuta ove više borbene nego kvalitetne utakmice bilo je jasno da će bodovi ostati u Kaknju. Izabranici trenera Zaimovića imali su permanentno vodstvo, koje je u pojedinim trenucima bilo dvocifreno .

Trener Zaimović nije mogao računati na robusnog pivota Ejjuba Demira, koji je zadobio težu ozljedu i za njega je ova polusezona završena, baš kao i za  Visočanina Bećaka. Demira je uspješno zamijenio poletarac Tarik Kubat.

U gostujućoj ekipi najbolji su bili Rifet Musić i Armin Grbić, koji su postigli po deset golova i spasili svoj tim od težeg poraza.

-Zadovoljan sam igrom svojih momaka.Rezultat je mogao i trebao biti veći, ali meni je važnije da su svi igrači dobili priliku i pokazali da se na njih može računati u nastavku sezone.Svakako, posebno treba istaći mladog Amara Amitovića koji je i na ovoj utakmici potvrdio da se radi o izuzetno nadarenom igraču i da se njegovo odsustvo na tri utakmice itekakoosjetio, istakao je trener rukometaša Kaknja Nedžad Zaimović.

KAKANJ-SANA 7 (Sanski Most) 39:35 (22:14)

Dvorana KSC u Kaknju. Gledalaca 100.Sudije: Haris Hadžikadunić i Kemal Vidimlić(oba Zenica). Delegat: SlavkoTkalček (Zenica).

KAKANJ: Admir Hadrović, Mevludin Čehajić, Samir Lilić, Adnan Čobo 2, Hidajet Sužanj, Muaz Kusić, Tarik Kubat 2, Sulejman Brkić 3, Salih Delić 7, Tarik Balta 2, Enes Husika 1, Muhamed Spahić 3, Ahmed Plasto, Amar Amitović 12, Haris Bračković 7. Trener: Nedžad Zaimović.

SANA 7 (Sanski Most): Aldin Pašagić, Alis Ibričić 5, Mirhet Turan, Azer handanović, Rifet Musić 10, Armin Grbić 10, Isak Džafić, Haris Dugonjić 4, Gojko Blagojević 6,Faruk Makić, Emir Musić, Sejdo Dugonjić. Trener:Senad Malčinović.

M.Komšo/KakanjLive  

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u