KakanjLive | Srijeda, 02.12.2020. godine

Selmin Zahirović prešao u sarajevsku Bosnu

14.07.2017. - Osamnaestoodišnji krilni igrač rukometaša Kaknja Selmin Zahirović prešao u redove sarajevske Bosne. Klub su napustili još pivot Đuhere i lijevo krilo Agić koji zbog privatnih razloga ostaje u ekipi Jajca.

agić i zahirović

Krilni igrači Agić i Zahirović napustili RK Kakanj 

Desno krilo rukometnog kluba Kakanj Selmin Zahirović pojačao je redove sarajevske Bosne. Osamnaestogodišnji Zahirović nije krio zadovoljstvo što je prešao u redove trofejnog bh kluba.

-Zahvalio bih se ljudima iz RK Bosna na korektnosti pri pregovorima i ukazanom povjerenju. Dao sam maksimum na odrađenim treninzima, što je i prepoznato od strane čelnika kluba te smo, na obostrano zadovoljstvo, potpisali ugovor, rekao je Zahirović i dodao:

-Nova uprava ima jasan cilj i strategiju rada za nadolazeću sezonu, a sigurno da ću u svakoj utakmici za svoj novi klub nastojati dati sve od sebe kako bi, zajedno sa svojim saigračima, ostvario zacrtane ciljeve.

Nakon što su klub pojačali Zvekić i Sinanović, a ugovore produžili kapiten Denjo, najbolji strijelac Purić i golman Lilić uslijedili su i odlasci.  Zahirović je pojačao redove sarajevskog tima, pivot Đuhera je također napustio RK Kakanj, dok ugovor sa ekipom Kaknja neće produžiti ni lijevo krilo Amar Agić koji će u narednim danima potpisati za ekipu RK Jajce. 

-Želim da se zahvalim RK Kakanj na svemu što su mi pružili. Jedni su od rijetkih koji ispoštuju sve obaveze prema igraču. Iako sam bio pozvan da i ove godine u Premijer ligi branim njihove boje zbog privatnih razloga ostajem u RK Jajce u narednoj polusezoni. Hvala treneru zaimoviću, gospodinu Hadroviću i predsjedniku Bečirhodžiću na svemu što su uradili za mene i nadam se da će ekipa Kaknja imati zapažene rezultate u novoj sezoni u Premijer ligi BiH, rekao je Amar Agić

Odlazak krilnih igrača Zahirovića i Agića će sigurno predstavljati veliki hendikep za ekipu Kaknja, ali mnogo je vremena do početka sezone, pa će Uprava kluba na čelu sa predsjednikom Bečirhodžićem i trenerom Zaimovićem imati i više nego dovoljno vremena da nađe kvalitetne zamjene za ove igrače. 

E.Škulj/KakanjLive

 

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u