KakanjLive | Nedjelja, 29.11.2020. godine

Selmin Zahirović karijeru nastavlja u Njemačkoj

12.04.2018. - Bivši rukometaš Kaknja i sarajevske Bosne je potpisao za njemački Recklinghausen. Zahirović je ugovor sa njemačkim timom potpisao na tri godine.

Selmin Zahirovic kakanjlive

Kolonija kakanjskih rukometaša u Njemačkoj je sve veća. Nakon što su prethodno u njemačke klubove otišli Kenan Duraković, Adnan Fejzović, Dino Sabljaković svoju karijeru će u ovoj državi nastaviti i devetnaestogodišnji Selmin Zahirović, bivši krilni igrač Kaknja i sarajevske Bosne.

Zahirović je stavio paraf na ugovor njemačkog Recklinghausena koji je nadomak Essena. Klub se takmiči u četvrtom rangu njemačkog rukometa, a Zahirović je potpisao ugovor na tri godine.

-Od prvog dana sam sjajno prihvaćen u novoj sredini. Osjećam se kao da sam dio ovog tima godinama. Ekipa me sjajno prihvatila i mnogo momaka mi pomaže oko adaptacije. Treninzi su mnogo kvalitetniji nego kod nas u BiH, kratko je rekao Selmin Zahirović nakon potpisa za njemački klub.

Trener Recklinghausena, Daniel Buuf je u izjavi za njemačke medije za mladog Kakanjca rekao kako je talentovan krilni igrač koji će napraviti veliku karijeru. Svoj potencijal ovaj mladi rukometaš je pokazao već u debiju protiv Vfl Eintracht Hagena postigavši četiri gola. Redakcija portala KakanjLive želi puno sreće i uspjeha Zahiroviću u novoj sredini. 

E.Škulj/KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u