KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

Selektor Baković očekuje dobru igru i pobjedu

01.06.2019. - Muška odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju , 2.juna u dvorani KSC u Kaknju igra utakmicu 3.kola CEV Europske lige protiv reprezentacije Mađarske i to je prilika da naši reprezentativci zabilježe prvu pobjedu

odbojkarepka

U prva dva kola izabranici selektora Edina Bakovića poraženi su od Mađarske(3:1) i Austrije (3:0) i nedeljni uzvratni susret s Mađarima je prilika da poprave utisak i osjete slast pobjede, što će sigurno biti teško. U svakom slučaju, selektor Baković očekuje mnogo bolje izdanje svakog sastava u odnosu na susret s jakim Austrijancima, koji su puno kvalitetniji, iskusniji i ubojitiji.

U kratkom osvrtu na meč protiv Austrije, selektor Baković razloge slabije igre naše reprezentacije vidi u odličnom servisu od strane Austrijanaca u čijem sastavu ima nekoliko sjajnih servera koji nisu dozvolili našim reprezentativcima da razviju igru.

-Naši mladi igrači bili u određenom grču pred brojnom publikom, što je i očekivano jer im je ovo bila prva utakmica na domaćem terenu nakon toliko godina. Poraz koji smo i očekivali ali smo i u određenim trenucima kada smo zaustavljali njihov servis uspjeli da se nadigravamo s tako jakim protivnikom. U prvoj utakmicu protiv Mađarske, koju smo izgubili rezultatom3:1, imali smo svoje prilike da napravimo bolji rezultat u trećem setu. Za razliku od prvog susreta gdje smo išli da vidimo s kakvim potencijalom raspolažemo i usporedimo kvalitet s Mađarima, u revanš ulazimo s većim ambicijama. Vidjeli smo da možemo da se nadigravamo s njima i tu imamo  šansu. Nisu ni blizu kvaliteta Austrije, ali su iskusna ekipa koja je duže vremena na okupu i sigurno će biti izuzetno teško. Međutim, mi ovaj put ne idemo da vidimo koje su naše mogućnosti nego da pokušamo ostvariti prvu pobjedu. Mađari imaju odličan servis, ne tako  kvalitetan kao ekipa Austrije ali će naš prioritet biti da i mi njih napadnemo servisom, da ih odvojimo od mreže i da pokušamo dobrom odbranom i blokom zaustaviti u napadu. Očekujem da će publika nakon one sjajne podrške protiv Austrije ponovo doći da nas bodri i da nam pomogne da trijumfujemo. Ponavljam, neće biti lako, bez obzira na najave da će oni doći sa određenim brojem igrača manje što u principu ništa ne znači, jer imaju devet - deset igrača koji su istog kvaliteta i bilo koju izmjenu da naprave to će neće utjecati na njihovu igru. Mi smo vidjeli da se s njima možemo nositi puno lakše u odnosu na prejake Austrijance i pred našom publikom sigurno neću dozvoliti da uđemo opušteno u igru, nego da idemo svi motivisano i da pokušamo ostvariti prvu pobjedu, izjavio je za portal KakanjLive selektor naše reprezentacije Edin Baković..

Susret između Bosne i Hercegovine igra se u nedjelju 1.juna 2019.u Sportskoj dvorani KSC u Kaknju sa početkom u 20 sati.

Suorganizatori priprema i utakmica protiv Austrije i Mađarske u Kaknju, Odbojkaški klub „Kakanj 78“ i Općina Kakanj, ponovo za sve postače obezbijedili iftar.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u