KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Sedmerica mladih uz devetericu zlatnih

18.05.2016. - Sedmerica mladih uz devetericu zlatnih

presskos_sarajevo

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, nakon historijskog uspjeha i osvajanja naslova prvaka Europe u kategoriji do 16 godina prošlog augusta u Litvaniji, od ponedjeljka se nalazi na pripremama u Kaknju za Svjetsko prvenstvo(do 17 godina,op.a), koje će se održati od 23.juna do 3.jula 2016.

Selektoru Pandži i njegovim suradnicima Numanoviću i Zametici, odazvalo se svih 16 pozvanih igrača, među kojima su devetorica s prošlogodišnjeg EP-a u Litvaniji i još sedmorica mladih nada, koje je stručni štab odabrao nakon prvog dijela priprema, koje su također obavljene u Kaknju.

Treninzi se održavaju u dvorani KSC u Kaknju dva puta dnevno, a krajem mjeseca Džanan Musa i saigrači bit će sudinici 10.Međunarodnog turnira za juniore u Travniku,koji se igra tri dana (27-29.svibnja,op.a). Prije turnira, kadeti BiH odigrat će prijateljske utakmice protiv Egipta i Turske.

Nakon Travnika, kadeti će se pripremati na Ilidži do 20.juna, kada je predviđen odlazak u Španiju.Tijekom boravka na Ilidži planirano je 11.juna odigravanje utakmice protiv veoma jake reprezentacije Španije u Skenderiji i to bi trebala biti generalka za Svjetsko prvenstvo.

Na pripremama u Kaknju nalaze se ovi igrači:
Džanan Musa (Cedevita-Hrvatska), Lazar Mutić (Torelodones Balonsesto - Španija), Sani ČamparaSrđan Kočić i Semin Karić (Spars), Vedran MirkovićAmar Barukčija i Emir Bačvić (Koš Sarajevo), Stefan Radosavljević i Aljoša Janković (Igokea), Emir Čerkezović (Sloboda), Drago Cvitanović (Brotnjo), Miladin Vlačić (Budućnost Bijeljina), Adi Alikadić (Radnički Goražde), Semin Burko (Čelik Zenica) i Denis Milinović (Busovača). 

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u