KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Saopštenje KK Kakanj na ocjenu o sramotnoj pobjedi nad Zrinjskim

10.12.2017. - Nakon što je poslije pobjede košarkaša Kaknja na facebook stranici HKK Zrinjski iz Mostara osvanuo kratki komentar u kojem se kaže

saopstenjekkkakanj

Poštovani mediji, dragi navijači, ljubitelji košarke u Bosni i Hercegovini, 

Košarkaški klub „Kakanj“ u svojoj dugogodišnjoj sportskoj tradiciji nosi predznak „fair-play“ sa respektom prema sportskom oponentu, uvažavajući i njegujući odlične sportske odnose – što potvrđuju i izjave velikih bh. klubova o gostovanju i podršci domaće publike koja je na sve odlične poteze aplauzom nagrađivala i gostujuće ekipe, a ekipe uzvraćale pozdravom na kraju utakmice.

Izjava postavljena prije 11 sati na zvaničnu facebook stranicu HKK Zrinjski u kojoj se pobjeda uspješnijeg košarkaškog kluba iz sinoćnjeg susreta spočitava da je „sramotan“ i da je HKK Zrinjskom „oduzeta pobjeda“ je neutemeljena i krajnje poražavajuća u sportskom i ljudskom smislu.

facebookzrinjski
Košarka je timski sport, strategija, zalaganje, a naša ekipa, KK Kakanj je sinoć pokazala veće zalaganje, kvalitetniju strategiju i želju za sportskom pobjedom. Naši momci i naša publika su na najkorektniji način pokazali podršku svim kvalitetnim košarkaškim potezima igrača i trenera.

Ostaje žal na „niske udarce“ naših kolega, uz izraz nezadovoljstva kojeg samo mogu prepisati svojoj ekipi, i poraz podnijeti na sportski način kao i mi.
Košarkaški klub Kakanj poziva sve učesnike lige na fairplay i sportski respekt u Bosni i Hercegovini.

KK KAKANJ  (10.12.2017. godine)

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u