KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Sanjamo produžetak serije sa Igosima

10.05.2016. - Četvrta utakmica u doigravanju za prvaka BiH u košarci, između Kaknja i Igokee igra se sutra, srijeda, sa početkom u 20,15 sati. Može biti odlučujuća, jer treća pobjeda donosi titulu košarkašima iz Aleksandrovca. Eventualna pobjeda Kaknja produžava seriju do pete utakmice

Ako pobjedi Igokea, kakanjska publika, biće domaćin dodjele šampionskog pehara i ostalih priznanja za dva najbolja tima u BiH. To je prilika u kojoj će Kakanjke i Kakanjci, sportska publika, navijači KK Kakanj, iz Viteza, Zenice, Visokog, Sarajeva, još jednom pokazati koliko su korektni i dostojanstveni. Pokazali su to bezbroj puta i nema sumnje, ako do toga dođe da će tako biti i sutra. Međutim, bila bi nam draža mogućnost da se igra i peta utakmica.

Sanjamo produžetak serije za još jednu utakmicu

Igrači i stručni štab pa i kakanjska košarkaška publika svijesni su snage i prednosti koje ima gostujuća ekipa, ali Josip Pandža kaže: “Svi sanjamo produžetak serije za još jednu utakmicu. Imamo svoj plan i koliko ćemo ga prenijeti na teren zavisi od Igokee. Problemi na koje naiđemo neće nas obeshrabriti i mi ćemo se boriti. Nadamo se našem dobrom danu i slabijem izdanju protivnika.Imamo sve igrače na raspolaganju”.

010Josip Pandža zahvaljuje svim ljudima koji dolaze na utakmice i koji su napravili onako veličanstvenu atmosferu prije sedam dana

Trener Kaknja Josip Pandža, rekao je ovo danas na press konferenciji povodom sutrašnje utakmice, a zatim je odgovarajući na neka od pitanja, dodao: “Pobjeda koju smo ostvarili u Kaknju je apsolutna senzacija. Po svim parametrima, kvalitetu igrača, rangu takmičenja u kojem su igrali, fizičkim predispozicijama, po ulaganjima, vrijednost finalista, je realnijakroz sliku posljednje utakmica u Laktašima. Mi smo onom pobjedom, prije sedam dana, odigrali povijesnu utakmicu, dok smo u Laktašima odigrali amatersku drugu četvrtinu u kojoj smo se potpuno raspali. Nema opravdanju za igru koju smo pokazali u toj drugoj četvrtini”.

Biće duplo teže nego prije sedam dana

A o tome kakvu utakmicu očekuje sutra Pandža, kaže: ”Sutrašnja utakmica će biti duplo teža od one prošli puta odigrane u Kaknju. Nas je Igokea tada potcijenila i nije imala dobar pristup.Došli su opušteni, prije toga su nas četiri puta savladali i to velikim razlikama.Ta opuštenost im se obila o glavu. U zadnjoj utakmici su imali potpuno drugačiji pristup i očekujem da će sa takvim pristupom ući i u sutrašnji susret".

007Pavle Boljkovac je jedan od "dvanaest veličanstvnih" miljenika košarkaške publike u Kaknju

Boljkovac: Možemo igrati sa Igokeom

Kakva je razlika u igrama sa Igokeom i sa timovima iz Lige 12, pitao je Sabahudin Topalbečirević, jedan od armije sportskih novinara u BiH, koji je došao na ovaj Press i na taj način pokazao kako se mediji trebaju odnositi prema finalistima završnice za prvaka Bosne i Hercegovine. Na ovo pitanje odgovorio je Pavle Boljkovac, koji je i sam tražio da novinari pitaju, jer mu je tako lakše govoriti o  utakmici: “Ima razlike u igri sa Igokeom i u našem prvenstvu. To je ABA ligaš, i tamo su evroligaške utakmice, tamo su protivnici Partizan, Cedevita, Cibona, Megaleks i sigurno je da imaju prednost u iskustvu kod igranja jačih utakmica, u odnosu na utakmice koje smo mi igrali i našoj ligi. Ne potcjenjujem Ligu 12, ali je razlika u kvalitetu evidentna.Utkmice sa Igokeom nama dođu kao novo iskustvo i prilika za sazrijevanje mlađih igrača. Ako ponovimo naš pristup iz utakmice kada smo i pobjedili u Kaknju, uz ogromnu energiju, podršku navijača, želju i borbenost onda bi to mogli ponoviti. Vidjeli smo da sa njima možemo igrati, ali da prijetimo Igokei ne bi imalo smisla. Imamo želju da se borimo i to nam ne može niko oduzeti. Mi ćemo izaći na teren i dati sve od sebe”, rekao je Boljkovac, jedan “12 veličanstvenih” miljenika košarkaške publike u Kaknju i važan igrač iz ekipe koja je dominantno izborila titulu u Ligi 12.

004Haris Delalić, je u ovoj sezoni pokazao veliki potencijal i svestransot na terenu kakva krasi puno iskusnije i velike košarkaše

Delalić: Treba ispoštovati plan pa ćemo vidjeti šta će biti

O prošloj i dolazećoj utakmici, govorio je i Haris Delalić, jedan od najmlađih igrača u BH prvenstvu koji je u ovoj sezoni pokazao potencijal ne samo za buduću igru Kaknja već i u BH košarci: ”Igokea je dobar tim. Ako se prisjetimo njihovog takmičenja u ABA ligi onda je jasno da na njihom terenu naša ekipa nije mogla tražiti više i to kako smo odigrali nije nikakvo iznenađenje. Što se tiče naredne utakmice mi ćemo uz pomoć publike dati svoj maksimim.Nastojat ćemo ispoštovati zahtjeve trenera i vidjet šta će biti na kraju”.

Igokea slavi svaki koš postignut u igri sa Kaknjem

Za kraj izvještaja sa današnje Press konferencije izdvajamo riječi trenera Josipa Pandže, koji je rekao iovo: “Meni je drago da smo natjerali Igokeu da se maksimalno trudi i žrtvuju, da u igri sa nama slave svaki svoj koš. Na taj način mi pokazujemo da nešto vrijedimo. Naša je publika posebna. Najposjećeniji smo tim na košarkaškim utakmicama u BiH. Hvala svim ljudima koji dolaze na utakmice i koji su napravili onako veličanstvenu atmosferu prije sedam dana”.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u