KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Samopouzdanjem i još boljom igrom pada Leotar

01.04.2016. - Još veći napredak u igri, u odnosu na dvije posljednje utakmice, podizanje samopouzdanja uz energiju sa tribina i vjera u vlastite sposobnosti, ključevi su koji mogu dovesti do pobjede nad Leotarom

svi_pressLušija, Pandža, Delalić i Maksimović, na današnjem Press-u

U sedmom kolu Lige 6 u Kaknju gostuje Leotar. Ima isti omjer kao i ekipa Kaknja. Dvije pobjede i tri poraza. I Kaknju i Leotaru pobjeda u ovoj utakmici puno znači i otvara vrata polufinala. Pobjednik ne mora biti sto posto tamo ali ni poraženi neće ostati bez nade. Košarkaši Kaknja su napravili napredak u igri. Pokazali su to u utakmici koju su dobili protiv Širokog, vidjelo se to i u igri protiv Sparsa, bez obzira na poraz i u sutrašnjoj utakmici taj napredak treba još pomjeriti i pobjediti uvijek neugodnog gosta iz Trebinja. Igrači Maksimović i Delalić i trener Pandža, na današnjoj press konferenciji su najavili ulaganje maksimalne energije u pobjedu, ali u tome kao i u dosadašnjim pobjedama treba im i energija koja stiže sa tribina. Govorili su i o utakmici u Sarajevu. Jedno od novinarskih pitanja odnosilo se na teškoće koje igrači Kaknja imaju u trenucima kada treba stizati negativnu razliku - kada protivnik povede? Šta su uzroci i kako to prevazići, govori Josip Pandža:

- Mi pucamo psihološki kada protivnik napravi razliku između pet i deset poena. Ja to vežem za nedostatak iskustva. Kada nam se to desi onda igramo nešto što nije naša igra kada imamo prednost i vodimo. Dešavalo nam se kada imamo malu krizu, to preraste u veliki poraz. Sve je to škola i nadam se da nećemo dolaziti u takve situacije. Tada treba ostati psihološki jak. Konstantno kroz Ligu 6 postoji nepovjerenje igrača u njihove vlastite kvalitete. Oni su i zbunjeni jer su prevelika očekivanja javnosti. Teško se nosimo sa time ali svakodnevno pokušavamo prevazići psihološku barijeru. Nadam se da će to od sutra biti bolje.

josip_pressJosip Pandža

O posljednjim rezultatima sa posebnim osvrtom na utakmicu u Sarajevu, Pandža, kaže:

- Poslije debakla u Mrkonjiću ovdje smo protiv Širokog dobro reagovali. U tom kolu smo imali napredak u igri. Nije to još na nivou igre iz Lige 12. Utakmica u Sarajevu protiv Sparsa bila je u egalu dvije minute do kraja.Bili smo na 62:67 i onda neshvatljivo pali. Bila su to naše greške i brzopletost, što je iskorišteno kvalitetom Sparsa. Postoji napredak u igri. U Sarajevu smo imali loš procenat šuta za tri i sa linje slobodnih bacanja, a bez obzira na to držali smo se sve do posljednja dva minuta. Do 38. minute smo igrali dogovorenu odbranu i imali neke šanse.Pogodila nas je razlika kojom smo izgubili ali moramo se okrenuti utakmici s Leotarom.

Trener Josip Pandža u sutrašnjoj utakmici očekuje dalji napredak u igri i samopouzdanje koje puno zavisi i od podrške sa tribina:

- Sutra je novi dan i jak protivnik. Napredak u igri treba potvrditi i to se sutra treba vidjeti. Publika nam treba jer još se tražimo u Ligi 6, tražimo samopouzdanje, tražimo svoju igru i publika nam u tome može biti dodatni motiv. Želimo pokazati vrijednost i pobjedu u ovoj utakmici. Leotar je nama neugodan protivnik iz više razloga. Zbog sastava kojeg imaju jer su šuterski odlična ekipa. Ova utakmica i nama i njima može olakšati put prema polufinalu. Nadam se da ćemo biti kvalitetni, agresivni, da ćemo imati veliku energiju, napadačku kvalitetu i bolju koncentraciju. Uz našu publiku možemo pobjediti Leotara.Imaju kvalitetan roster ali su i oni u krizi rezultata i igre. Nadam se da ćemo mi slaviti.

nebojsa_pressNebojša Maksimović

Nebojša Maksimović i Haris Delalać, takožđer su najavili zalaganje koje može dovesti do pobjede. Evo kako su to najavili uz kratki komentar na utakmicu sa Sparsima.

Nebojša Maksimović:
- Izgubili smo u Sarajevo ali je sistem takmičenja takav da nemamo kad pamtiti ni pobjede ni poraze.Ipak bih rekao da smo u Sarajevu propustili veliku šansu, a utakmica koja nas očekuje sutra zahtjeva našu naksimalnu spremnost i stopostotni fokus na Leotar. Mi ćemo dati sve od sebe, učiniti maksimum da pobjedimo. Potrebni su nam navijači. Sa njima ishod utakmice može biti pozitivan.

delalic_pressHaris Delalić

Haris Delalić:
- Utakmica sa Sparsima do samog kraja bila je u egalu. Naše greške i izgubljene lopte su presudile a Sparsi su to iskoristili. Sutra se to ne smije ponoviti. Dolazi nam Leotar. Pobjedom ponovo nam se otvara dosta toga. Imamo isti omjer pobjeda i poraza. Mi ćemo se potruditi da ostvarimo pobjedu više.

A.ZEKIĆ/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u