KakanjLive | Utorak, 26.01.2021. godine

Sadržajan program obilježavanja Dječije nedjelje

06.10.2017. - Posjeta centralnoj manifestaciji u zeničkoj “Areni”, prijem kod načelnika Nermina Mandre, predstava “Mali princ”, obilazak djece bez roditeljskog staranja, igraonice, radionice…

djecanacelnik
Načelnik Nermin Mandra je u četvrtak 5. Oktobra priredio svečani prijem za grupu kakanjskih mališana. Razgovor sa načelnikom bio je svojevrsni dječiji parlament tokom kojeg se diskutovalo o važnim temama.

Kod načelnika Općine Kakanj u gostima su bili mališani koji pohađaju kreativne radionice u organizaciji Udruženje građana “Alternative” Kakanj.

U srdačnom razgovoru sa načelnikom mališani su postavili brojna pitanja, iznijeli interesantne ideje, zamisli i rješenja za ljepši i ugodniji život u Kaknju. Razgovaralo se o potrebi da parkovi i rijeke budu čišći, da se izgrade bazeni, da se ne lupa poklopcima kontejnera, da zrak bude čišći…Jedan dječak je zamolio da se asfaltira prostor u blizini zgrade u kojoj živi kako ne bi bilo prašine, jedna djevojčica je zaželjela odbojkašku loptu…Bilo je i želja za besplatnim čokoladama, a jedan zahtjev je bio posebno zanimljiv:“Molim Vas načelniče da se ukloni osinjak, jer mi strašno smetaju ose dok jedem slatkiše”, zatražio je jedan od mališana.

Bilo je i riječi o zločestim ljudima koji bacaju smeće mimo kante, pričalo se o potrebi da svi čuvamo igrališta i da svi zajedno radimo, još više, kako bi nam svima bilo bolje.
Razgovor sa načelnikom bio je svojevrsni dječiji parlament tokom kojeg se diskutovalo o važnim temama.

djecazenica

Centralnoj manifestaciji obilježavanja “Dječije nedjelje” za područje ZDK koja je 4.oktobra 2017.godine upriličena u “Areni” Zenica, prisustvovala je i grupa mališana iz Kaknja. Radi se o polaznicima kreativnih radionica koje organizira Udruženje “Alternative” Kakanj.
Poruku obilježavanja “Dječije nedjelje” na području Kaknja koja glasi “Sretan ćeš biti svijete, kad usrećiš dijete” kakanjski mališani su na centralnoj manifestaciji prenijeli djeci iz drugih općina ZDK.

Radost kod svojih vršnjaka kakanjski mališani su izmamili praveći vjetrenjače od papira i zabavljajući se na fliperima od plastelina.
Za odlazak kakanjskih mališana na centralnu manifestaciju u Zenicu pobrinuli su se Općina Kakanj, Udruženje građana “Alternative” Kakanj i Udruženja “Ruke podrške”. 

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u