KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Šabić zadovoljan-Radić treba uigravati tim

05.01.2019. - Šabić je imao razloga za zadovoljstvo nakon drugog vezanog trijumfa, dok će Radić pokušati u narednom periodu uigrati tim u kojem ima trojicu novajlija

radicOgnjen Radić

Košarkaši Bratunca poraženi su u neizvjesnoj utakmici dvanaestog kola košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine u Kaknju rezultatom 81:71. Iako pojačani sa tri nova košarkaša Bratunčani nisu uspjeli izbjeći poraz u kakanjskoj sportskoj dvorani. Trener ekipe Bratunca kao glavni razlog porazu vidi povredu Pantića u posljednjoj četvrtini.

-Znali smo da ekipa Kaknja igra jako čvrsto i sa velikom energijom na domaćem terenu. Pokušali smo da im odgovorimo čvrstinom i energijom i mislim da smo to donekle i uspjeli. Po ko zna koji put imali smo niz nesretnih okolnosti. Nakon povrede Pantića ekipa se nije snašla pod košem u igri Palavre i Josipovića. Naša pojačanja nisu imala dovoljno vremena da se uklope u sistem igre. Nadam se samo da povreda Pantića nije ozbiljnije prirode i mi idemo dalje ka našem cilju, a to je opstanak u ligi, rekao je trener Bratunčana Ognjen Radić.

sabicbratBenjamin Šabić

Trener Kaknja, Benjamin Šabić bio je zadovoljan nakon drugog vezanog trijumfa njegove ekipe, a posebno je pohvalio igru Arsnalagića koji je susret igrao pod temepraturom.

-Zasluženo smo dobili utakmicu. Igrali smo onako kako smo željeli. Pritisak cijelog terena i agresivna odbrana urodili su plodom. Uspjeli smo da animiramo našu publiku, ali imali smo i dobru šutersku noć, posebno za tri poena. Postigli smo deset trojki, ali više od toga raduje me procenat šuta. Jako sam zadovoljan igrom, ali i pobjedom i čestitam momcima. Atmosfera unutar tima je sjajna. Pohvalio bih posebno Arslanagića koji je igrao pod temepraturom i na kraju nosio naš tim do pobjede, rekao je trener Kakanjaca Benjamin Šabić nakon susreta.

Ovo je bio šesti trijumf Kaknja u sezoni i ekipa Benjamina Šabića održala je priključak sa ekipama koje će se boriti za ligu šest, dok je ekipa Bratunca ostala na tri pobjede u dosadašnjem toku prvenstva i slijedi im grčevita borba da očuvaju premijerligaški status.

 

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u