KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Šabić pred gostovanje u Čapljini

02.10.2020. - Košarkaši Kaknja u prvom kolu muške košarkaške BH lige gostuju u Čapljini. Šta ekipa Kaknja može napraviti na ovom teškom gostovanju govori trener Benjamin Šabić

benjosiroki
Uoči pripremnog perioda i tokom priprema u KK Kakanj, formiran je i uigravan roster za novu košarkašku sezonu. Od 9. do 29. septembra odigrano je sedam pripremnih utakmice, u kojima košarkaši Kaknja nisu zabilježili nijednu pobjedu. Tim kojeg vodi Benjamin Šabić dva puta je „tjesno“ poražen od Čelika, a u ostalih pet utakmica, bolji od Kakanjaca bili su: Promo, Zrinjski, Čapljina, Mladost i Spars.

Roster sa kojim trener Šabić raspolaže sačinjavaju igrači koji su za ovu sezonu stigli u Kakanj, to su: Jackson Dubinski, Aldin Đelmo, Nemanja Gavranić, Imran Fazlić, Miloš Pajović, Alija Islamović i Aldin Muflizović, povratnik iz Mladosti. Iz prošle sezone tu je i Mirza Velić, kao i mladi igrači, koji su već dobijali minute u prvenstvenim utakmicama: Damir Pirić, Faris Sikira, Bartol Lučić i Sead Delibašić. Šansu da izbori svoje vrijeme na parketu tražit će i Zlatan Tepić, koji je posljednje dvije sezone igrao u Busovači te ilidžanskom Burču. Sa seniorima trenira u talentovani Džan Pirić. Teško je reći šta ovaj rostor može napraviti tokom prvenstva, ali je činjenica da su kakanjski košarkaši, tokom priprema iz utakmice u utakmicu, bez obziora na poraze podizali formu.
Na ovogodišnjem memorijalnom turniru „Marijofil Džidić“ u Mostaru, tim Benjamina Šabića igrao je sa Čapljinom kod koje gostuje, u nedjelju 4. oktobra. Tu je utakmicu, Čapljina dobila rezultatom 83:78. Šta ova ekipa može napraviti, u gradu na na jugu BiH, rekao nam je trener Kakanjaca:

- Prvo kolo je uvijek neizvjesno i može donijeti iznenađenja. Mi smo svjesni šta nas očekuje u Čapljini. Igrali smo jedan meč na neutralnom terenu u Mostaru. Bila je to, možda, i naša najkvalitetnija utakmica u pripremnom periodu. Vodili smo i do 20 poena razlike. Čapljina je do smog kraja hvatala priključak i u posljednje dvije minute došla do pobjede u nizvjesnoj završnici. Takmičarska, za razliku od prijateljske utakmice je nešto sasvim drugo i igra iz priprema ne mora ništa značiti. Čapljina nije mijenjala ništa u rosteru, dok smo mi promijenili igrača na poziciji centra. Očekujem dobru utakmicu i nadam se da ćemo uspjeti ispoštovati naš dogovor kroz ovu sedmicu. Biće teško zaustaviti visoke igrače Čapljine ali nadam se da smo napravili dobar skauting i da ćemo biti odmorni i motivisani za utakmicu. Upitan je nastup Velića, što je otežavajuća okolnost za nas. Ostali igrači su u dobrom stanju uz neke sitne udarce i bolove.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u