KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

ŠABIĆ-Ovo se ne može platiti ni kupovati

27.10.2019. - Trener košarkaša Kaknja poslije pobjede nad Širokim, komentarišući timski duh i sponu sa navijačima rekao je da se tako harmonizirani odnosi ne mogu ni platiti ni kupovati

benjosirokiBenjamin Šabić, najmlađi trener ima i najmlađi tim u BH košarkaškoj eliti

U trećem kolu košarkaškog prvenstva BiH, u Kaknju su domaći košarkaši stigli do veoma važne pobjede nad Širokim (81:79) u igri koja je građena posljednje dvije godine sa mladim igračima koji su u Kaknju prepoznali sredinu u kojoj mogu napredovati i u kojoj se mogu afirmisati. Uz dvas-tri iskusnija igrača, pokazali su da u ovom prvenstvu mogu biti, kao najmlađi tim u ligi, prijatno izneneađenje. O utakmici i o ambijentu koji vlada među igračima i navijačima, najmlađi trener u elitnom BH košarkaškom društvu Benjamin Šabić, kaže:

- Mislim da je ovo najbolja utakmica od kako sam trener Kaknja. Bila je ovo prelijepa košarka sa puno ritma i energije.Više smo željeli pobjedu i zasluženo slavili. Gosti su tim sa kojim svi imaju dodatni motiv jer su osvojili prošlo prvenstvo. To se pokazalo i večeras. Oni su sigurno umorni od posljednje dvije utakmice u ABA2 ligi sa Novim Pazarom i u domaćem prvenstvu sa Sparsima. Zbog tog umora i nisu iznijeli utakmicu kako to inače rade.Time ne umanjujem našu pobjedu. Ipak su košarkaši Širokog pogodili neke šuteve i bili težak protivnik. Ovo je plod naše igre, rada i strpljivosti. Pobjeda nam otvara neke nove vidike i nadam se pobjedničkom nizu. Vjerujem da ćemo držati ovo samopouzdanje i da se u svakoj utakmici možemo nadati pobjedi. Taktički smo dobro stajali, a znali smo i odakle prijeti najveća opasnost. To je skok-napad i igra iz tranzicije. Dobrim dijelom to smo zaustavili. Pored toga ginuli smo u odbrani i imam puno razloga da pohvalim svoje igrače. Igraju jedan za drugog i mislim da je ovo samo početak jedne lijepe priče. Ništa ne bi bilo ovako da nije naše publike.U ključnim momentima, kada smo pokazivali da želimo pobjedu, oni su protivnika bacili u neurozu, a nama dali dodatni vjetar u leđa. Ovo se ne može ni platiti ni kupovati. Ako neki grad ima harmoniju sa svojim sportistima, konkretno košarkašima, onda je to Kakanj. Neka nas u nastavku prvenstva podržavaju, a mi ćemo im vraćati dobrim igrama.

sabicganicMladost je najjača strana KK Kakanj, Benjamin Šabić i njegov asistent Mirnes Ganić

U narednom kolu, Kakanjci ponovo igraju na domaćem terenu. Dolazi uvijek neugodna i u ovoj sezoni dobro selektirana ekipa Mladosti iz Mrkonjić Grada, koja ima velike takmičarske ambicije. Vjerujemo da će stručni štab Šabić, Ganić i Demir, ponovo napraviti dobro pripremu i ponovo uz podršku navijača i Uprave kluba, još jednom pokazati da igre u prva tri kola nisu slučajnost.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u