KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Šabić odmjeren i oprezan pred utakmicu s Vogošćom

15.11.2019. - U šestom kolu košarkaškog prvenstva BiH Kakanjci dočekuju tim Vogošće, a utakmica se igra u subotu s početkom u 18:30 sati

sabamrkonjic
Nastavlja se košarkaško prvenstvo BiH. U šestom kolu KK Kakanj je domaćin ekipi KK Vogošća.Pred ovu utakmicu trener Kaknjaca, Benjamin Šabić je odmjeren i oprezan, bez obzira što stanje na tabeli govori da je njegova momčad favorit:

- U goste nam dolazi ekipa Vogošće koja je trenutno bez pobjede u pet odigranih kola. Iako tabela pokazuje da smo favoriti, to u ranom dijelu sezone ne mora ništa značiti. Pored toga kasnili su sa pripremama i okupili su se pred sezonu. Treba očekivati da će njihova igra iz kola u kolo rasti. Moji igrači i ja smo svjesni da nijedna utakmica nije lagana i uopšte ne gledamo stanje na tabeli nego se trudimo da svaku utakmicu dočekamo spremni i djelujemo na pravi način. U Vogošći je nama dobro poznato ime Mujo Tuljković i još par kvalitetnih iograča iz naše lige i Srbije. Njihov kvalitet potvrđuje produžetak utakmice izboren u Bratuncu i jako kvalitetna igra sa Slobodom, rekao je Šabić.

Bez obzira što ova utakmica na prvi pogled ne privlači veći interes, očekuje se da navijači KK Kakanj u što većem broju podrže svoje ljubimce, jer ovo može biti neizvjesna i nepredvidiva utakmica, u kojoj će navijačka podrška dobro doći.

Utakmica se igra u subotu 16. 11. 2019. godine s početkom u 18:30 sati. Glavni sudija je Ademir Zurapović, a asistirati će mu: Goran Stojančević i Faruk Ališehović. Delegat je Miodrag Ivanović.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u