KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

ŠABIĆ-Naš trominutni ritam je odlučio utakmicu

03.11.2019. - Na kraju smo odigrali tri minute nešeg ritma i tada smo napravili dovoljnu razliku za pobjedu, rekao je trener Kaknja, Benjamin Šabić, poslije pobjede nad košarkašima iz Mrkonjić Grada

sabamrkonjicBenjamin Šabić, trener košarkaša Kaknja

Poslije utakmice KK Kakanj – KK Mladost, trener domaćeg tima, Benjamin Šabić, ovako je vidio utakmicu, koju je njegov tim dobio 83:79.

- Prvo poluvrijeme kao što sam i očekivao, poslije teške utakmice sa Širokim, imali smo problem sa koncentracijom. Ishitreno šutiranje i rani ulazak u neke završnice, bilo je ono što Mladost želi. Oni igraju iz polukontre i trebalo je da ih svedemo u pozicioni napad, iz kojeg mi imamo dobro trčanje. Međutim, razumljivo, poslije Širokog i jedne odlične utakmice desio se taj pad, posebno u prvom i trećem periodu, bez obzira što smo se malo dozvali i vratili našoj igri pred kraj poluvremena. U trećoj četvrtini Mladost je ušla u zonsku odbranu, pa su kombinovali sa preuzimanjem u čemu se nismo dobro snašli. Tek smo na kraju četvrtine ubacili neke poene, dok smo u prvih pet minuta trećeg perioda imali samo pet poena. U zadnjem periodu smo shvatili šta nas čeka do kraja utakmice. Kombinirali smo zonsku i odbranu čovjek na čovjeka, dobro smo napali, došli do otvorenih šuteva. Sve smo dobro zatvarali osim Gojka Sudžuma, koji je snažan, a igrao je veoma raspoloženo. Vidi se da je dosta napredovao u zadnje dvije sezne. Njegovim zatvaranjem, u čemu se posebno istakao kapiten Buza, a kapitenski je ušao u te duele, odradio odličan posao, zatvorio ga više puta, nakon čega smo mi uvijek poentirali. Na kraju se sve otvorilo. Odigrali smo tri minute nešeg ritma, a tada smo napravili dovoljnu razliku za pobjedu, završio je Šabić detaljnu elaboraciju svega što se vidjelo na parketu.

A.ZEKIĆ/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u