KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Rutinska pobjeda košarkaša Kaknja

24.01.2018. - Očekivala se pobjeda košarkaša Kaknja u duelu sa Vogošćom, ali se očekivao i veći otpor gostujuće momčadi do kojeg ipak nije došlo. Na kraju 25 poena prednosti 91:66

Od prve do posljednje sekunde košarkaši Kaknja nisu ispuštali prednost stečenu, prije svega, odličnom igrom u prvoj četvrtini, koja je završila sa plus 20, rezultatom 30:10. Bilo je ovo deset minuta neprikosnovne igre u stilu kojeg njeguje trener Josip Pandža. Čak šest minuta i 20 sekundi Vogošćani su bili prikovani na samo dva ubačena poena. Tek je Dime ubacio dva peona sa linije slobodnih bacanja za 24:4, tri minute i 40 sekundi do kraja prvog perioda. Bilo je ovo deset minuta u kojima je domaće košarkaše razigravao Adi Zahiragić, uz odličnu koordinaciju sa Erminom Dedićem. Adi je u ovoj četvrtini ukrao tri lopte, jednom prekinuo napad presjecanjem putanje izbacivši loptu u aut, uz to je imao tri asistencije i ubacio pet poena, dva sa linije slobodnih bacanja i jednu tricu. Rame uz rame bio mu je Ermin Dedić koji je ukradenim loptama prekinuo dva napada, a jedan od njih odmah na početku iskoristivši pokupljenu loptu za prve poena Kaknja na ovoj utakmici. Kasnije mu je Mirković asistirao za prvu tricu, od ukupno tri koliko ih je ubacio do kraja susreta.

U drugom periodu je uslijedilo opuštanje domaćih košarkaša, tako da su Vogošćani ovaj period riješili u svoju korist sa plus devet razlike 16:25. Na poluvrijeme se otišlo sa prednošću od 11 poena, što znači da su gosti prepolovili najveću prednost Kaknja iz prvog perioda od 22 razlike (24:2).

Nešto ozbiljniji pristup domaćih poslije odmora u poluvremenu, samo je nagovijestio da će kakanjska momčad ovu utakmicu sigurno privesti kraju.

Poslije izuzetno kvalitetne igre u Tuzli i pobjede u prošlom kolu nad Širokim, od ekipe Vogošće se ipak u ovoj utakmici očekivalo više. Na očekivanom nivou bila su samo dva igrača Vogošće: Angelo Warner i kapiten ekipe Belmin Dedović. Warner je dolazio do izražaja kada ga nisu čuvali Dedić i Zahiragić. A Dedović je pokazao odličnu energiju i borbenost kojom je ustvari podigao igru Vogošće u drugoj četvrtini.

Kod Kakanjaca ponovo je Milivoje Božović imao double-double učinak sa deset skokova i 15 poena.Raduje činjnica da Ermin Dedić i kapiten Aldin Muflizović igraju standardno kvalitetno i održavaju formu koju su dostigli. Večeras su i tri mlada igrača Kaknja dobili šansu: Zlatan Tepić, Ernes Mešinović i Sead Delibašić.

KK Kakanj – KK Vogošća 91:26
(30:10; 16:25, 24:14, 21:17)

Dvorana KSC Kakanj. Gledalaca 700. Delegat/komesar Dragan Ćazić (Banja Luka). Šef sudijske posade: Milan Adamović (Banja Luka). Sudija 1. Miljan Šobot (Banja Luka). Sudija 2.Dejan Brestovac (Doboj).

Kakanj:Ermin Dedić 11, Darko Talić 9, Ernes Mešinović. Aldin Muflizović 15, Sead Delibašić, Adi Zahiragić 5, Danilo Negovanović 12, Nebojša Maksimović 2, Zlatan Tepić 2, Adam Mirkivić 12, Milivoje Božović 15 i Nermin Buza 8. Trener: Josip Pandža. Asistenti: Benjamin Šabić i Mirnes Ganić.
Vogošća: Faris Preljević 3, Vladimir Vranić 3, Angelo Warner 23, Armin Sijerčić, Eldin Čamdžić, Belmin Dedović 11, Malick Dame 8, Damir Kasun, Nedim Mustafica 9, Džejlam Muratović 2, Đorđe Mičić 3, Miljan Mirkovi 4. Trener: Hamdo Frljak. Asiostenti: Almir Šišić i Ermin Kahriman.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u