KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

Rukometni klub Kakanj angažirao šest pojačanja

09.01.2016. - Najzvučnija pojačanja su iskusni bekovi Admir Purić (1987) i Miloš Tešanović (1990), dosadašnji igrači premijerligaša Vogošće. Novi-stari članovi Kaknja postali su Kenan Duraković, Dino Sabljaković i Ajdin Demirović, povratnici iz Bihaća i Njemačke, a lista pojačanja zaključena je dolaskom lijevog krila Amara Agića iz Zrinjskog

sabljaković_durakovicPovratnici u redove rukemetaša Kaknja: Sabljaković i Duraković

Sa 19 osvojenih bodova (6 pobjeda i po jedan remi i poraz) rukometaši Kaknja jesenju sezonu završili su na drugom mjestu sa tri boda manje od Krivaje, od koje su i pretrpjeli jedini poraz (32:28). Vodstvo kluba i trener Nedžad Zaimović zadovoljni su ostvarenim rezultatima, premda ih „peče“ remi protiv Bihaća (33:33) na svom parketu, što je donekle bacilo sjenu na sjajnu polusezonu. Ipak, to nije sputalo njihove ambicije i želju za povratkom u premijerligaško društvo u kojem su u sezoni 2010/11.godine imali epizodnu ulogu.

Da Kakanjci ozbiljno „pucaju“ na Premijer ligu može se zaključiti po upravo okončanom zimskom prijelaznom roku u kojem su angažirali kompletnu novu postavu!

Novi-stari članovi Kaknja postali su Kenan Duraković, koji je jesenas branio boje Bihaća, te Dino Sabljaković i Ajdin Demirović, povratnici iz Njemačke. Svakako, najzvučnija pojačanja su iskusni bekovi Admir Purić (1987) i Miloš Tešanović (1990), dosadašnji igrači premijerligaša Vogošće Poljine Hills, za koje trener Zaimović tvrdi da su najbolji igrači koji su dosad stigli u Kakanj. Lista pojačanja zaključena je dolaskom lijevog krila Amara Agića iz Zrinjskog, od kojeg se također dosta očekuje jer je ova pozicija možda i najdeficitarnija.

- S obzirom da u nastavku prvenstva imamo veoma povoljan raspored i da nam u goste dolazi vodeća Krivaja, ocijenili smo da imamo realne šanse da nakon pet godina igranja u Prvoj ligi-Sjever možemo izboriti premijerligaški status. Doveli smo ciljana pojačanja, imamo zatvorenu financijsku konstrukciju i ja vjerujem da ćemo biti prvaci, samouvjeren je trener Kaknja Nedžad Zaimović.

Uz novopridošlu šestorku, slobodno možemo reći zvučnih pojačanja, te dva veoma kvalitetna golmana, Adnana Fejzovića i juniorskog reprezentativca Mevludina Čehajića, tu su iskusni Adnan Bevrnja, kapiten Edin Velispahić, te mladi, ali već afirmirani Adnan Bjelopoljak, Ejjub Demir, Dino Hadrović i Selmin Zahirović, koji su iznijeli teret jesenje polusezone i velike nade kakanjskog rukometa, kojima će igranje s renomiranim i kvalitetnim pojačanjima mnogo značiti u bržem napredovanju i stasanju.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u