KakanjLive | Ponedjeljak, 23.11.2020. godine

Rukometaši traže bodove spasa protiv Slavije

01.12.2017. - Rukometaši Kaknja će u okviru desetog kola rukometne Premijer lige BiH gostovati u Istočnom Sarajevu gdje će protiv ekipe Slavije pokušato doći do bodova spasa. S obzirom na važnost susreta utakmica s pravom nosi epitet ''utakmice polusezone'' za oba tima.

Kakanj_1

Gledajući trenutne pozicije na tabeli ova dva tima utakmica zasigurno može da nosi epitet ''utakmice polusezone'' za obje ekipe, za Slaviju da se pobjedom eventualno bodovno odvoji od Kaknja i opasne zone, a za Kakanjce bodove spasa. Važnosti utakmice je svjestan i trener rukometaša Kaknja Nedžad Zaimović.

-Posljednjih nekoliko dana sve je podređeno ovom susretu koji je za nas sigurno najvažniji u ovom prvom dijelu sezone, jer ravnopravni smo ekipama poput Slavije i možemo se nadigravati sa njima. Želimo pobjedu u Istočnom Sarajevu i dat ćemo sve od sebe da dođemo do bodova koji su nam neophodni u borni za opstanak i što bolju poziciju pred odlazak na pauzu, rekao je trener rukometaša Kaknja Nedžad Zaimović.

Nakon devet kola Slavija ima 6 bodova i zauzima 11. poziciju, dok Kakanjci imaju dva boda manje i nalaze se na posljednjoj poziciji na tabeli.

Susret između Slavije i Kaknja na rasporedu je u subotu 2. decembra u 17 sati u sportskoj dvorani Slavija. Pravdu na ovom susretu dijelit će sudijski par Mešić-Šatordžija, dok je delegat susreta Sobo.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u