KakanjLive | Ponedjeljak, 23.11.2020. godine

Rukometaši startali sa pripremama

18.01.2018. - Rukometaši Kaknja su startali sa pripremama za nastavak takmičenja u rukometnoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Na prozivci rukometaša Kaknja pojavilo se sedam novih igrača. Uprava i trener Kaknja su u pregovorima sa još nekoliko provjerenih igrača, a ekipa će prema najavama iz tabora rukometaša Kaknja biti kompletirana do srijede 24. januara 2018. godine. Finalne pripreme Kakanjci će odraditi na Jadranu u Makarskoj.

Trener rukometaša Kaknja Nedžad Zaimović i sportski direktor kluba Amir Hadrović su u Sporskoj dvorani u Kaknju u četvrtak 18. januara izvršili prozivku igrača i startali sa pripremama za proljetni dio sezone u rukometnoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Prozivci i prvom treningu odazvalo se 17 igrača među kojima je i povratnik u klub Dino Hadrović. Najzvučnija pojačanja su svakako srbijanski internacionalci Aleksandar Vujnić i Vanja Smiljanić, bivši rukometaši Vojvodine, kao i crnogorski pivot Nikola Marković koji u Kakanj dolazi iz Dervente. Marković će se u narednim danima priključiti svojim novim saigračima. Na probi u klubu su Boriša Eskić iz visočke Bosne i Ahmed Oruč iz zeničkog Čelika, a ''novo'' ime na popisu Nedžada Zaimovića je i golman Mirza Halilović koji je i ranije trenirao sa rukometašima Kaknja.

-Danas je startala naša borba za opstanak u premijerligaškom društvu, to mogu slobodno tako kazati. Kao što vidite tu je nekoliko novih imena koja bi nam trebala dati kvalitet u borbi za opstanak. Do srijede ćemo imati kompletiran tim jer pregovaramo sa još nekoliko momaka. Vjerujem da smo puno jači nego u protekloj polusezoni. Borba za opstanak će biti teška, ali imamo mnogo lakši raspored nego u prvom dijelu sezone. Ako budemo pravi na parketu, pokažemo borbenost i budemo maksimalno motivirani opstanak ne bi trebao doći u pitanje. Našu odbranu moramo popraviti, jer prvi dio sezone smo bili izuzetno efikasni, ali naša odbrana nije bila na nivou'', rekao je trener rukometaša Kaknja Nedžad Zaimović.

Nedžadu Zaimoviću će na klupi u proljetnom dijelu sezone asistirati bivši kapiten RK Kakanj, Edin Velispahić.

Igrački kadar

Igrači na koje će Zaimović računati u predstojećoj polusezoni: Samir Lilić, Mevludin Čehajić, Boriša Eskić, Mirza Halilović (golmani), Amar Amitović, Nikola Marković, Vanja Smiljanić, Admir Purić, Adnan Bevrnja, Dino Hadrović, Aleksandar Vujnić, Admir Bjelopoljak, Sandin Hasibović, Hidajet Sužanj, Omar Hadžić, Namik Zaimović i Tarik Kubat.

RK Kakanj je u pregovorima sa Enesom Skopljakom iz visočke Bosne, dok je na probi u Kaknju i rukometaš zeničkog Čelika Ahmed Oruč. Zaimović i Uprava kluba će o statusu ova dva igrača odlučiti u narednom periodu, dok se očekuje dolazak još dva-tri pojačanja do srijede 24. januara 2018. godine kada će Kakanjci kompletirati tim i pripremiti se za polazak u Makarsku na sedmodnevne pripreme.

Klub su napustili: Edin Sinanović, Semir Zvekić i Nikola Jovanović, dok se na pripremama nije pojavio Miloš Rakočević, a Davor Živanić je u potrazi za novom sredinom.

Plan priprema

Rukometaši Kaknja će do petka 26. januara 2018. godine trenirati u Kakanju, a potom putuju na sedmodnevne pripreme u Makarsku gdje će odigrati i tri kontrolna meča sa ekipama Sloge Doboj, Splita i Metkovića, a onda slijedi povratak u Kakanj. Do početka drugog dijela sezone u rukometnoj Premijer ligi BiH izabranici Nedžada Zaimovića će odigrati i dva kontrolna meča sa ekipom Izviđača iz Ljubuškog.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u