KakanjLive | Ponedjeljak, 23.11.2020. godine

Rukometaši s novim snagama u borbu za opstanak

08.02.2018. - Umjesto sedmerice otpisanih igrača koji su u prvom dijelu sezone osvojili samo sedam bodova, trener Nedžad Zaimović i sportski direktor Amir Hadrović angažirali šestoricu novih, mladih rukometaša s kojim će pokušati izboriti opstanak u Premijer ligi BiH

rukometnaslovnica
Kao što se i očekivalo, u Rukometnom klubu Kakanj došlo je do generalnog remonta. Klub se odrekao usluga gotovo kompletne prve postave koja je u prvom dijelu sezone osvojila samo sedam bodova i zauzuela predposljednje mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Riječ je o bekovima Admiru Puriću i Adnanu Bevrnji, koji su se vratili u Travnik, srednjem beku Nikoli Jovanoviću, krilima Davoru Živaniću i Eldinu Sinanoviću, te pivotima Semiru Zvekiću i Sandinu Hasiboviću, koji po mišljenju struke nisu opravdali očekivanja, što se uostalom može zaključiti i po postignutim rezultatima, koji su objektivno rečeno – katastrofalni !

Umjesto otpisane sedmorke, angažirana su šestorica novaka, uglavnom mlađih igrača,od kojih samo krila Vanja Smiljanić( desno) i Enes Skopljak (lijevo) zaslužuju epitet pojačanja. Smiljanić(1996) igrao je u srbijanskim prvoligašima Vojvodini(Novi Sad) i Jugoviću(Kać), dok je Visočanin Skopljak(1994) pored Bosne igrao i u zeničkom Čeliku i ima premijerligaško iskustvo.Preostala četvorica novajlija ; golman Mirza Halilović(Bosna Visoko), pivoti Eldar Bećak(Bosna Visoko ) i Edin Cerić(Sloboda Solana), te lijevi bek Iman Klis (Krivaja Zavidovići) pripadaju kadetskoj reprezentaciji, generaciji golmana Mevludina Čehajića1996.godišta, koju je vodio selektor Jasmin Mrkonja i oni bi zajedno s domaćim mladim snagama Admirom Bjelopoljakom i Amarom Amitovićem, trebali biti potrebno osvježenje i proljećno otkrovenje trenera Zaimovića.

Premda je zimski prelazni rok završen 31.januara, postoji mogućnost dolaska jednog srbijanskog internacionalca, koji bi imao pravo nastupa.

Poučeni prethodnim prelaznim rokovima, u kojima smo imali loših procjena i promašaja, ovaj put smo prednost dali mlađim igračima, koji su željni afirmacije. Doveli smo mlade, talentirane igrače, koji će sigurno „ginuti“ na terenu i davati svoj maksimum. Atmosfera u svlačionici i na treninzima je sjajna i mogu reći da smo povukli pravi potez. Ne mogu reći da smo jači u odnosu na jesenji dio, ali sigurno ćemo kao kolektiv djelovati moćnije jer će ovi mladići biti više motivirani i željni dokazivanja, što nije bio slučaj u prvom dijelu sezone, u kojoj smo morali postići mnogo više, smatra Nedžad Zaimović, koji s puno više optimizma dočekuje nastavak prvenstva.

rukometcelikpripreme_1

U srijedu su rukometaši Kaknja imali prvi kontrolni susret protiv zeničkog Čelika(32:31) u kojem je trener Zaimović šansu pružio šesnaestorici igrača koji konkurišu za prvi sastav.
Do početka prvenstva (25.februar,op.a) planirane su još četiri prijateljske utakmice. Pored revanša Čeliku u Zenici, ugovoreni su mečevi s vodećim premijerligašima: Izviđačem iz Ljubuškog (17.2.) u Kaknju i banjalučkim Borcem (20.2) u Banjaluci.

IGRAČKI KADAR 

Mevludin Čehajić, Samir Lilić i Mirza Halilović(golmani), Amar Amitović, Admir Bjelopoljak, Hidajet Sužanj, Miloš Rakočević, Dino Hadrović, Namik Zaimović, Omar Hadžić, Enes Skopljak, Vanja Smiljanić, Eldar Bećak, Edin Cerić, Iman Klis i Tarik Kubat.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u