KakanjLive | Ponedjeljak, 23.11.2020. godine

Rukometaši Kaknja startovali s pripremama

14.01.2016. - Klupski takmičarski cilj je povratak u Premijer ligu

rukomet_pojacanjaMiloš Tešanović,Kenan Duraković,Admir Purić,Dino Sabljaković,Ajdin Demirović,Amar Agić i trener Nedžad Zaimović

Velike kadrovske promjene dogodile su se u zimskom prijelaznom roku u kakanjskom prvoligašu, što jasno pokazuje želju vodstva kluba i trenera Nedžada Zaimovića da će klub na proljeće pokuša izboriti plasman u Premijer ligu.

Na prozivci i prvom treningu javilo se čak 19 rukomertaša, među kojima šestorica novajlija, za koje trener Zaimović kaže da su veliko pojačanje za njegov mladi tim. Pored dvojice domaćih igrača, bekova Dine Sabljakovića i Kenana Durakovića,koji su se nakon jednogodišnjeg boravka u Njemačkoj,odnosno Bihaću, vratili u matični klub, te desnog krila Ajdina Demirovića,koji je dres Kaknja nosio u njegovoj jedinoj premijerligaškoj sezoni, među novajlijama se nalaze premijerligaška pojačanja;iskusni bekovi Miloš Tešanović i Admir Purić, koji su minule sezone nastupali za Vogošću i lijevo krilo Amar Agić,bivši igrač Jajca,odnosno Zrinjskog.

U odnosu na prošlu polusezonu jedino nedostaju Mario Filipović i Adnan Begagić,koji su se vratili u matične klubove Vitez, odnosno Čelik.

eman_nedzadEman Kahvedžić i Nedžad Zaimović

-Svi igrači, izuzev kapitena Edina Velispahića, stigli su na pripreme zdravi i spremni za naporne treninge. Gotovo cijele pripreme obavit ćemo u Kaknju, s tim što postoji mogućnost da od 24.januara sedam dana boravimo na Bočici. S obzirom da je došlo do velikih kadrovskih promjena,te da smo dobili pozive od premijerligaša, odlučili smo da odmah krenemo sa odigravanjem pripremnih utakmica.Za sada su perfektuirani susreti sa sarajevskom Bosnom na bazi reciprociteta(16. u Sarajevu i 23.januara u Kaknju), zatim, 20.januara u Kaknju prtotiv Vogošće i 30.januara sa Čelikom u Zenici.Početkom februara planirali smo održati naš tradicionalni turnir,a do početka prvenstva odigrat ćemo još najmanje tri utakmice, istakao je trener rukometaša Kaknja Nedžad Zaimović, koji je više nego zadovoljan atmosferom u klubu i među igračima.

Nepamtimo kada su rukometaši Kaknja ovako rano krenuli s pripremama i odigravanjem jakih kontrolnih mečeva, što potvrđuje opredijeljenost za borbu za prvo mjesto i velike ambicije, koje imaju utemeljenje na kvalitetnom igračkom kadru i optimalnim uvjetima za rad.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u