KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

Rukometaši Kaknja startali sa pripremama

05.09.2018. - Podmlađena ekipa rukometaša Kaknja startala sa pripremama za novu sezonu. Kompletne pripreme rukometaši Kaknja će obaviti u dvorani KSC Kakanj i na stadionu FK Rudar Kakanj.

DSC02440

Podmlađena ekipa RK Kakanj startala sa pripremama za novu sezonu 

Rukometaši Kaknja su u utorak 4. septembra 2018. godine startali sa pripremama za novu sezonu. Prozivci i prvom treningu rukometaša Kaknja odazvalo se 25 rukometaša od čega samo četiri standardnih igrača iz prošle sezone. Dres Kaknja i u drugoj ligi nosit će golman Samir Lilić, pivot Eldar Bečak i bekovi Amar Amitović i Admir Bjelopoljak. Timu je priključeno mnogo mladih golobradih igrača koji uz pomenute, nešto iskusnije igrače trebaju napredovati. Da će se Kakanj u budućnosti oslanjati na domaće mlade snage potvrdila je i izjava novog predjednika kluba, ministra Mirnesa Bašića.

DSC02430

Novi predsjednik RK Kakanj, Mirnes Bašić želi jak omladinski pogon 

-Uslov da preuzmem klub je bio da se ponovo aktivira omladinski pogon RK Kakanj. Drago mi je vidjeti ove mlade igrače na okupu i u budućnosti ćemo itekako aktivirati struku kako bi svi vi što prije napredovali. Rezultat nam nije prioritet u novoj sezoni. Cilj je da svi mladi igrači dobiju priliku da igraju, a ova mlada ekipa bit će pojačana sa dva-tri pojačanja sa ''strane'' na deficitarnim pozicijama kako bi bili konkurentni ponajboljim ekipama u ligi, rekao je predsjednik kluba Mirnes Bašić.

Nakon obraćanja predjednika Bašića sreću i uspjeh u novoj sezoni mladoj ekipi RK Kakanj poželjeli su i predjednik Skupštine Nikica Komšić, kao i potpredsjednik kluba Muhamed Lopo.

-Želja je da vratimo publiku na tribine. Imamo mladu ekipu, ali ovi momci će imati šta pokazati. Svi će dobiti svoju priliku. Želimo da promovišemo grad Kakanj na najbolji mogući način. Rezultat nam nije prioritetan u novoj sezoni, ali vjerujem da možemo biti konkurentni najboljim ekipama u ligi, rekao je trener RK Kakanj Nedžad Zaimović.

Zaimoivću će u novoj sezoni asistirati Armin Kukić, dok bi na mjesto kondicionog trenera u narednim danima trebao biti angažovan Mirza Šabić.

Kompletne pripreme rukometaši Kaknja će obaviti u dvorani KSC i na stadionu FK Rudar Kakanj, a dogovoreno je i nekoliko kontrolnih mečeva. Prvi kontrolni susret puleni Nedžada Zaimovića imaju već u nedjelju 9. septembra protiv jniorske reprezentacije Kuvajta, dok su dogovoreni i prijateljski mečevi sa ekipama RK Briješće i RK Čelik Junior. Iz tabora RK Kakanj najavili su i dodatna dva-tri pojačanja na deficitarnim pozicijama za narednu sezonu, a imena će biti poznata u narednim danima.

DSC02427

Mnogo omladinaca je priključeno prvom timu

Spisak igrača RK Kakanj za sezonu 2018/2019: Samir Lilić, Mevludin Čehajić i Admir Hadrović (golmani), Muamer Mehić, Eldar Bečak, Ejjub Demir, Tarik Kubat i Omar Hadžić (pivoti), Adnan Čobo, Amar Amitović, Admir Bjelopoljak, Muaz Kusić, Ahmed Plasto, Edin Bašić, Hidajet Sužanj i Ahmed Talić (bekovi), Muhamed Spahić, Sulejmen Brkić, Namik Zaimović (krila). Timu su priključeni i omladinci: Mehmed Đokić, Benaris Šljivo, Riad Zaimović, Emin Musić, Enes Husika i Edis Merdić i oni će u narednim danima pokušati izboriti svoje mjesto u ekipi Kaknja za narednu sezonu.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u