KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

Rukometaši Kaknja slavili u Bihaću

01.10.2016. - Nakon uvjerljive pobjede na otvaranju sezone protiv Bosne TS(40:25),izabranici trenera Nedžada ostvarili su i prvu gostujuću pobjedu i najavili borbu za prvaka

rukometasi_paragrafRukometaši Kaknja u dva  prvenstvena kola zabilježili dvije pobjede

Rukometaši Kaknja, koji su u novu sezonu ušli znatno jači i ambiciozniji, opravdali su ulogu favorita i bez većih teškoća porazili ekipu Bihaća.
Dileme oko pobjednika uopće i nije ni bilo jer su izabranici trenera Zaimovića već do odmora stekli uvjerljivu prednost(17:9). Čvrstom igrom u odbrani, uspješnim intervencijama golmana Miodraga Čuture i Mevludina Čehajića, te brzim golovima iskusnog Admira Purića i mladog Admira Bjelopoljaka, koji su bili najefikasniji, igrači Kaknja očitali su lekciju Bišćanima i ostvarili prvu gostujuću pobjedu.

puric_akcijaAdmir Purić u akciji na prvoj prvenstvenoj utakmici, u Bihaću postigao devet golova

U ekipi Bihaća istakli su se Islam Handukić i Edin Begić, koji su postigli po šest pogodaka,te Robert Hafurić(5), dok je odbrana Kaknja uspjela neutralizirati njihovog najboljeg igrača, desno krilo Amela Burzića, koji je postigao samo jedan gol, što je sigurno umnogome utjecalo na težak poraz njegovog sadašnjeg tima.Podsjećamo, Amel Burzić je svojevremeno branio boje Kaknja i ostavio snažan utisak,ali je nažalost zbog teže ozljede križnih ligamenata koljena odigrao samo nekoliko premijerligaških utakmica.

-I ova utakmica je pokazala da smo spremno dočekali novu sezonu. Iskren da budem, očekivao sam pobjedu u Bihaću, jer objektivno rečeno, naša ekipa je kvalitetnija i to je potvrdila na parketu. Zadovoljan sam odnosom i zalaganjem igrača, kao i prikazanom igrom i realizacijom, istakao je Nedžad Zaimović,  trener rukometaša Kaknja, koji je koristio usluge svih 14 igrača.
U narednom kolu, Kakanj je domaćin ekipi Žepča i za očekivati je još jednu uvjerljivu pobjedu i nastavak započete serije.

Bihać-Kakanj 21:35

Sportska dvorana „Luke“ u Bihaću. Gledalaca 200.Sudije:Asmir Mujaković i Nedim Šehić.Delegat:Zahid Mehinagić(Cazin).

BIHAĆ:Brajković, Handukić 6, Bajramović, Islamović 2, Abdagić, Seferagić 5, Dervišević 1, Julardžija, Čović, Burzić 1, Begić 6, Bašagić. Trener:Asmir Hafurić.
KAKANJ: Čutura, Čehajić, Zahirović 3, Bašić 2, Bjelopoljak 6, Denjo, Purić 9, Glumičić 3, Sužanj, Sabljaković 2, Martinović 5, Amitović, Đuhera 4, Grab 1.Trener Nedžad Zaimović.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u