KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

Rukometaši Kaknja se pripremaju u Makarskoj

25.01.2017. - Od ponedjeljka do subote u Makarskoj će boravti rukometaši Kaknja gdje će obaviti drugu fazu priprema za nastavak sezone u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine

trening_makarskaSa treninga u Makarskoj

Ovo su prve poslijeratne pripreme rukometaša Kaknja van granica naše zemlje.Zahvaljujući angažiranosti nove Uprave,te povoljnim uvjetima koje su dobili od hotela Bonaca, rukometaši Kaknja će u Makarskoj boraviti pet dana(23.do 28.februara,op.a).

Pored svakodnevnih treninga u dvorani Sportskog centra,perfektuirana su i dva susreta sa lokalnim RK“Hoteli Makarska“(25.01.) i RK Metković(28.01), dok će treću utakmicu odigrati u povratku u subotu 28.januara protiv RK „Neretva“ u Jablanici.

demir_sestovic_zaimovicStručni štab: Demir, Šestović, Zaimović

Trener Nedžad Zaimović zahvalan je Upravi kluba koja je omogućila odlazak na pripreme,koje će, kako kaže, biti još veći podstrek igračima za profesionalniji odnos.

-Petodnevni boravak u Makarskoj maksimalno ćemo iskoristiti jer su uslovi fantastični. Smještaj i ishrana,kao i gostoprimstvo osoblja hotela Bonaca su za svaku pohvalu.Imamo osigurane termine u dvorani Sportskog centra za treninge i utakmice i iskren da budem,više sam nego oduševljen. Također, zadovoljan sam radom i ponašanjem igrača,koji profesionalno rade i stoički podnose naporne treninge.Što je najbitnije, odigrat ćemo i tri kontrolne utakmice u kojima ćemo provjeriti sve igrače i odabrati ekipu s kojom ćemo pokušati zadržati prvo mjesto i osvojiti naslov prvaka, istakao je trener rukometaša Kaknja Nedžad Zaimović.

U Makarskoj se nalazi 18 igrača: Mevludin Čehajić, Samir Lilić(golmani), Kerim Bašić, Amar Agić,Adi Đuhera, Đole Kalamanda, Amar Amitović, Milan Glumičić, Selmin Zahirović, Amer Denjo, Aleksandar Damjanović, Mario Grab, Admir Purić, Armin Gušić, Admir Bjelopoljak, Hidajet Sužanj, Omar Hadžić i Muamer Mehić, stručni štab Nedžad Zaimović, Mirza Demir i Selmir Šestović, te fizioterapeut Mirsad-Sade Dautović.

Jedino su izostala krila Edin Veispahić i Eldin Hajdarević, zbog isteka pasoša, odnosno polaganja ispita.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u