KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

Rukometaši Kaknja rasterećeni putuju u Mostar

21.11.2017. - U zaostaloj utakmici osmog kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine Zrinjski će u dvorani na bijelom Brijegu ugostiti rukometaše Kaknja u srijedu 22.11.2017. godine.

rk kakanj

Mostarski tim u posljednje vrijeme uspješno igra na tri fronta, Premijer ligi BiH, Kupu BiH, te EHF Challenge Cup-u. Nakon štu su u vikendu koji je iza nas uspješno savladali gruzijski Batumi u okviru Challenge Cupa, već sutra ih očekuje novi susret i to u okviru Premijer lige BiH gdje će ugostiti ekipu Kaknja.

U domaćem prvenstvu Zrinjski je na omjeru od tri pobjede i tri poraza i u ulozi je favorita pred susret sa ekipom Kaknja, a toga je svjestan i strateg Kakanjaca, Nedžad Zaimović.

-Ovo će za nas biti izueztno teško gostovanje. Nakon serije nešto lošijih rezultata nanizali su nekoliko pobjeda i u dobroj atmosferi nas dočekuju. Mi polako dižemo svoju formu i moramo biti maksimalno koncentrisani ukoliko želimo izenaditi Zrinjski, rekao je trener rukometaša Kaknja, Nedžad Zaimović.

Kakanjci su u prvom pretkolu Kupa BiH savladali Maglaj rezultatom 36:35, te se nadaju da uz maksimalan angažman i požrtvovanost mogu iznenaditi pomalo umorne igrače mostarskog tima.

-O kvaliteti Zrinjskog dovoljno govore njihove posljednje utakmice. Neće biti nimalo lako u Mostaru, ali mi ćemo kao uvijek do sada pokušati pružiti svoj maksimum. Možda Zrinjski ne bude imao svoj dan, a mi isoristimo sve svoje šanse koje nam se ukažu, rekao je mladi Amar Amitović koji je posljednjih nekoliko susreta odigrao sjajno u dresu Kaknja.

Zrinjski će Kakanj ugostiti sutra u dvorani na Bijelom Brijegu u 18 sati.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u