KakanjLive | Srijeda, 02.12.2020. godine

Rukometaši Kaknja pružili snažan otpor Borcu

02.11.2016. - Igrači oba tima zaslužuju pohvale na izvanrednoj igri i jednom rijetko viđenom sportskom događaju u Kaknju ,kojem je nažalost prisustvovao mali broj ljubitelja sporta

Iako je gostovao daleko najbolji i najuspješniji bh. klub, bivši evropski prvak i utakmica imala humanitarni karakter, tribine su bile poluprazne. Šteta, jer su ljubitelji rukometa propustili jedan rijedak sportski događaj i nadasve priliku da pruže pomoć Belminu Škulju, kojem su u kratkom roku ozlijeđena oba oka i predstoji mu velika borba da povrati vid.

Bio je ovo spektakl kakav se i očekivao s obzirom na renome i tradiciju Borca, koji je i na ovoj utakmici prezentirao vrhunski rukomet i potvrdio da je banjalučka rukometna škola bila i ostala pravi rasadnik vrhunskih igrača.

Banjalučani su profesionalno odradili zadatke trenera Ratka Đurkovića. Od početka su igrali čvrsto i agresivno u odbrani,a preko Hercegovca, Šešića i mladog Đurđevića u prvom dijelu postigli 17 pogodatak i na odmor otišli sa velikom prednošću.

U nastavku druga priča. Serijom 4:0 igrači Kaknja smanjuju uvjerljivo vodstvo, igraju sve bolje i bolje i u 51.minuti imaju samo pogodak zaostatka(23:24). Za ovaj neočekivani preokret svakako najveće zasluge pripadaju mladom golmanu Mevludinu Čehajiću koji je imao čak 13 odbrana, a proradio je i iskusni Admir Purić, kojem su uspješno asistirali Denjo, Martinović i Bjelopoljak. Borac je na kraju slavio sa tri gola razlike i aplauzom ispraćen od objektivne kakanjske publike.

Zadovoljan je bio i trener Nedžad Zaimović, kojem je ova utakmica poslužila da provjeri stvarne mogućnosti svog tima koji je na putu da nadoknadi ono je je ispostio prošle sezone porazom od Krivaje.
-Mislim da smo dokazali da imamo kvalitetan sastav. U prvom dijelu smo isuviše respektirali protivnika, loše igrali odbranu, bez potrebne agresivnosti.U nastavku smo bili mnogo čvršći, agresivniji, što nas , je uz fenomenalne odbrane mladog Čehajića, diglo i malo je nedostajalo da izgubimo s još manjom razlikom, premda i ovaj rezultat kazuje da smo pružili snažan otpor, istakao je trener rukometaša Kaknja Nedžad Zaimović.

Kakanj-Borac(BL) 26:29 (10:17)

Dvorana KSC u Kaknju. Gledalaca 300. Sudije: Zuko i Brkić (oba Sarajevo).

KAKANJ: Čutura, Čehajić, Grab 4, Glumičić 1, Bjelopoljak 2, Sabljaković 1, Mehić, Amitović, Sužanj, Zahirović, Martinović 4, Đuhera 1, Bašić 1, Denjo 3, Purić 9,Čobo.Trener:Nedžad Zaimović.
BORAC(BL): Efendić, Beširević, Bubić 1, Hercegovac 8, Daničić 2,Mijatović 4, Numić, Šešić 7, Nježić, Đurđević 5, Ćeranić 1, Čelić 1, Marković. Trener:Ratko Đurković.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u