KakanjLive | Srijeda, 02.12.2020. godine

Rukometaši Kaknja poraženi u Živinicama

24.02.2018. - U prvom kolu nastavka prvenstva Premijer lige BiH, podmlađena ekipa Kaknja poražena od petoplasiranog tima Konjuha sa jedanaest golova razlike (33:22)

lila (10)

Iskusna ekipa Konjuha opravdala je ulogu favorita i ostvarila visoku pobjedu. Rukometaši Kaknja, koji su u nastavak prvenstva ušli s potpuno novim, podmlađenim sastavom,nisu bili dostojan protivnik visokopozicioniranoj ekipi Konjuha, koju predvode bivši reprezentativci, iskusni Davor Kadić(1981.) i golman Sidik Omerović(1980), koje se minulog prelaznog roka po treći put vratio u redove živiničkog premijerligaša. Upravo su golman   Omerović, svojim odbranama i Davor Kadić sa osam postignutih golova, bili prevaga u korist izabranika srpskog trenera Žiice Milosavljevića i njima pripadaju najveće  zasluge za uvjerljivu pobjedu.

Ekipa Kaknja, u čijem satavu su iz jesenje sezone bili samo golman Samir Lilić i Admir Bjelopoljak,nešto jači otpor pružila je u prvom dijelu igre koji je okončan sa četiri gola razlike u korist Konjuha. Domaći su u nastavku bili mnogo bolji i stigli do ubjedljive pobjede.

Prvenstveni debi u dresu Kaknja imala su čak sedmerica  novajlija; Imad Klis, Edin Cerić, Enes Skopljak, Ivan Korčani,  Dean Simić, Eldar Bećak i Vanja Smiljanić, koji je uz Admira Bjelopoljaka bio najučinkovitiji u timu trenera  Nedžada Zaimovića.

-Ekipa Konjuha spada među najbolje u našoj ligi i objektivno nismo ni očekivali da možemo izbjeći poraz. U nastavak prvenstva smo ušli s potpuno novim, podmlađenim timom, koji će sigurno iz utakmice u utakmicu igrati bolje. Nismo  odigrali dovoljan broj kontrolnih utakmica, iz objektivnih razloga  nismo bili ni  na pripremama i to se odrazilo na ovoj utakmici. Osjetio se i izostanak  ozlijeđenog Amara Amitovića, koji ovoj novoj postavi mnogo znači, kako u napadu tako i u fazi odbrane. Ovaj poraz sigurno neće utjecati na naše ambicije i već se okrećemo narednom protivniku,ekipi dobojske Sloge, koja nas je jesenas porazila s pet golova razlike i sve ćemo učiniti da se revanširamo i dođemo do četvrte pobjede, istakao je trener rukometaša Kaknja Nedžad Zaimović.  

 RK Konjuh –RK Kakanj 33:22 (16:12)

Sportska dvorana u Živinicama. Gledalaca 600.Sudije: Nedim Lipa i Maid Katanić(oba iz Sarajeva). Delegat:Zoran Šarić(Ljubija).

RK KONJUH: Sidik Omerović, Mirhat Husić 3, Aldin Salkić 1, Nedim Šarić, Amar Husejnović 1, Mirko Marčeta 2,, Sulejman Pekušić 5,  Mirza Modrić 3, Davor Kadić 8, Nermin Smajić 2, Almin Bojić, Muris Rizvić, Elvis Brkić, Nadir Kudić, Kemal Hamzić 2, Arnad Hamzić 6. Trener:Žikica Milosavljević.

RK KAKANJ: Mevludin Čehajić, Samir Lilić, Mirza Halilović, Imad Klis 3, Edin Cerić 2, Dean Simić, Enes Skopljak 3, Admir Bjelopoljak 5,Tarik Kubat, Eldar Bećak 3, Sulejman Brkić, Hidajet Sužanj, Miloš Rakočević 2, Vanja Smiljanić 4, Ivan Korčani. Trener: Nedžad Zaimović.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u