KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

Rukometaši Kaknja pod imperativom pobjede

06.10.2017. - Rukometaši Kaknja traže svoje prve bodove u novoj sezoni rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine. Kakanjci nakon dva uvodna poraza žele trijumf, ali za pobjedu protiv neugodne ekipe sarajevske Bosne izabranicima Nedžada Zaimovića je potrebna ogromna podrška sa tribina KSC u Kaknju.

RK KAKANJ

Rukometaši Kaknja će u okviru trećeg kola bh rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine u subotu 7.oktobra 2017. godine ugostiti sarajevsku Bosnu.
Nakon dva uvodna poraza od Konjuha i Sloge Kakanjci su pred imperativom pobjede, jer bi novi poraz uvukao dodatnu nervozu u ekipu Nedžada Zaimovića.

Bosna je u prvom kolu ubjedljivo poražena od ekipe Vogošće (34:20), dok je u drugom kolu sarajevski tim savladao Slaviju (32:23). Ekipu iz Sarajeva ne treba posebno predstavljati. Dovoljno je reći da je riječ o ekipi koja je višestruki prvak Bosne i Hercegovine i do prije nekoliko godina redovni učesnik Lige šampiona. Kvaliteta sarajevskog tima svjetsan je i trener rukometaša Kaknja.

-Spremni smo za ovaj težak susret. Ispustili smo bodove u Doboju i krajnje ozbiljno ulazimo u duel sa Bosnom. Mislim da možemo i moramo pobjediti. Imamo kvalitet koji konačno moramo pokazati i molim navijače da nas podrže u što većem broju jer nam je podrška neophodna u ovom susretu, rekao je trener rukometaša Kaknja Nedžad Zaimović u izjavi za KakanjLive.

U susretu sa sarajevskim timom Zaimović neće moći računati na Rakočevića koji je još uvijek povrijeđen, dok će za duel sa Bosnom biti spreman Sandin Hasibović koji je zbog povrede propustio duel u Doboju.

Duel između Kaknja i Bosne na rasporedu je u subotu 7. oktobra 2017. godine u 15 sati u dvorani KSC u Kaknju. Susret će suditi sudijski par Berjan-Ilić, dok je delegat susreta Raić.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u