KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

Rukometaši Kaknja počeli s pripremama

31.07.2017. - Prvoj prozivci i treningu se odazvalo 18 igrača, među kojima i šesterica novajlija, među kojima su i Nikola Jovanović i Miloš Rakočević, koji su posljednjeg dana prelaznog roka pristupili novom kakanjskom premijerligašu

Nakon dva uvodna treninga, koja su odradili na terenu Fudbalskog kluba Rudar, sinoć su u dvorani KSC imali zvaničnu prozivku i trening, na kojem je trener Nedžad Zaimović u međusobnom nadmetanju dva tima na djelu vidio kompletan igrački kadar na kojeg računa u novoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine.
Prema riječima trenera Zaimovića, u okviru prvog bazičnog dijela priprema, rukometaši će naizmjenično trenirati u dvorani i na terenu Rudara, s akcentom na sticanju fizičke spremnosti. Drugi dio priprema će obuhvatati rad sa loptom i uigravanje ekipe, kao i odigravanje 4-5 kontrolnih prijateljskih utakmica.

jovanovicrakocevicNikola Jovanović i Miloš Rakočević 

Nova imena obećavaju

-Naš prevashodni cilj je opstanak u premijerligaškom društvu.Veoma je bitno da se maksimalno pripremimo, da igrači profesionalno odrade svoje zadatke i da nas zaobiđu ozljede.Kada je u pitanju igrački kadar, u odnosu na prošlu sezonu, znatno smo jači i kvalitetniji jer smo angažirali ciljana pojačanja na krilnim pozicijama, zatim, pivota, srednjih i vanjskih igrača od kojih očekujemo da opravdaju naše povjerenje. Pored Zavidovićana Edina Sinanovića i Semira Zvekića, te Davora Živanića iz Dervente i Sandina Hasibovića, koji su znatno ranije potpisali jednogodišnje ugovore, posljednjeg dana prelaznog roka angažirali smo srednjeg beka Nikolu Jovanovića iz Valjeva, koji je igrao za srbijanske klubove Metalac i Bor, te prošle sezone za RK Prijedor, kao i crnogorskog internacionalca Miloša Rakočevića (4.5.1994.Nikšić) koji je ponikao u Sutjesci, zatim nastupao u Šamotu, makedonskom Pelisteru i zadnju sezonu u italijanskom ligašu Pallamano Pressano, iz kojeg je došao u naše redove, čime smo definitivno zaključili igrački roster za nov u sezonu, istakao je trener rukometaša Kaknja Nedžad Zaimović, koji se odrekao usluga Denje, Bašića, Glumičića, Đuhere, Damjanovića, Gušića i Kalamande, dok je Amar Agić odustao zbog nastvaka studija u Prijedoru, a mlada kakanjska nada Selmin Zahirović karijeru nastavio u sarajevskoj Bosni.

Igrački kadar RK Kakanj

Samir Lilić. Mevludin Čehajić(golmani), Mario Grab, Admir Bjelopoljak, Amar Amitović, Admir Purić, Adnan Bevrnja, Emin Tukulić, Eldin Sinanović, Semir Zvekić, Davor Živanić, Sandin Hasibović, Miloš Rakočević, Nikola Jovanović, te kvartet juniora: Hidajet Sužanj, Davud Zaimović, Omar Hadžić i Vedad Skeledžija.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u