KakanjLive | Srijeda, 02.12.2020. godine

Rukometaši Kaknja ostali bez prve postave

07.08.2018. - Očekivani odlazak „stranaca“ ostavio je prostora za domaći kadar, kojeg će predvoditi već afirmirani Mevludin Čehajić, Admir Bjelopoljak, Selmin Zahirović i sedamnaestogodišnji Amar Amitović

RK KAKANJEkipa RK Kakanj iz proljetnog dijela sezone

Ispadanjem iz Premijer lige Bosne i Hercegovine došlo je do drastičnih promjena u ekipi Kaknja. Klub su napustili svi „stranci“ i trener Zaimović ostao je bez kompletne prve postave, koja je u minulom prvenstvu ostvarila samo dvije pobjede(Slavija i Bosna) i jedan remi(Derventa), što je poražavajući bilans. Krilo Enes Skopljak, pivot Edin Cerić i srednji bek Amer Denjo (proljetos igrao u Turskoj, op.a) pojačali su redove tuzlanske Slobode, srbijanski internacionalac Vanja Smiljanić, koji je jedini opravdao epitet pojačanja, pristupio je Slogi iz Doboja, dok se mladi Imad Klis vratio u matični klub- Krivaju iz Zavidovića. Golman Samir Lilić i Visočanin Eldar Bečak nisu pronašli novi klub i njihov status je nedefiniran.

Odlazak standardne postave ostavio je prostora za forsiranje domaćeg, mladog kadra, što bi definitivno trebalo biti trajno opredjelenje vodstva kluba i stručnog tima.

Pored već afirmiranih Mevludina Čehajića, Admira Bjelopoljaka, Selmina Zahirovića i najmlađeg, sedamnaestogodišnjeg Amara Amitovića, koji se etablirao nastupima u kadetskoj i juniorskoj reprezentaciji Sjedinjenih američkih država( SAD), proljetnim nastpima u prvom timu svoj potencijal potvrdili su Brkić, Kubat, Sužanj i Spahić, kojima bi se trebali pridružiti braća Hadrović (golman Admir i bek Dino), koji bi uz dva-tri nova igrača mogli zadovoljiti ambicije u nadolazećoj prvenstvenoj sezoni.

Trener Nedžad Zaimović smatra da ispadanje iz Premijer lige BiH nije tragedija i da se treba osloniti na igrače iz sopstvenih redova.

-Imamo desetak mladih igrača, koji su veliki potencijal i oni bi trebali biti budućnost našeg kluba. Uz eventualni ostanak golmana Lilića i Bečaka koji su uz krila Skopljaka i Smiljanića ostavili povoljan utisak, te angažman dva-tri nova igrača, mislim da bi mogli imati solidnu ekipu koja može ostvariti naše ciljeve, pogotovo ukoliko bi igrali u Južnoj grupi Prve lige koja je mnogo slabija od Sjeverne grupe u kojoj igra kvartet bivših istaknutih premijerligaša(Čelik, Sloboda, Gradačac i Krivaja, op.a.), istakao je trener rukometaša Kaknja Nedžad Zaimović, koji još nije odredio termin početka priprema jer zbog haotičnog stanja u Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine, koje je čak suspendirano od strane Evropske rukometne federacije (EHF), nema naznaka kad će početi nova prvenstvena sezona.

Bez obzira na sve teškoće i probleme u bh.rukometu, vodstvo Kaknja treba promtno djelovati i riješiti kadrovske probleme jer u protivnom može doći do potpunog rasula, pa čak i gašenja Kluba !
O ambicijama kluba s igračima još niko nije razgovarao i to još više usložnjava ionako tešku situaciju. Oslonac na domaći kadar treba biti trajno opredjelenje, ali treba imati u vidu činjenicu da su Klub proteklih godina napustili brojni domaći igrači (Adnan Fejzović, Kenan Duraković, Dino Sabljaković, Selmin Zahirović, op.a,) koji su otišli „trbuhom za kruhom“ ili otišli na studij van Kaknja (Salih Delić, Dino Hadrović, Kenan Zaimović, Ejub Demir, Zlatan Spahić), odnosno prestali aktivno da igraju rukomet (Emin Tukulić, Edin Velispahić) i da je domaći kadar u znatnoj mjeri reduciran, čemu je svakako doprinijela i nekonzistentna politika ranijeg vodstva i struke koji su zarad velikih ambicija zapostavili svoje domaće snage.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u