KakanjLive | Srijeda, 02.12.2020. godine

Rukometaši Kaknja opet idu na Premijer ligu

22.09.2016. - Gostovanjem u Istočnom Sarajevu gdje su po drugi put porazili prvoligaša RS-a, ekipu Slavije(30:25), rukometaši Kaknja okončali su pripreme za novu sezonu u koju ulaze s velikim ambicijama i željom da izbore plasman u Premijer ligu

Nedžad Zaimović

nedzad_zaimovic_prvi_trenerRukometaši Kaknja u novu sezonu ulaze sa visokim ambicijama. Pojačani sa nekoliko kvalitetnih igrača, poput golmana Miodraga Čuture, desnog beka Maria Graba i srednjeg beka Amera Denje, koji imaju premijerligaški rejting, izabranici trenera Nedžada Zaimovića s pravom „pucaju“ na vrh tabele.

-Mi kao i uvijek želimo biti u najužem krugu kandidata za prvo mjesto.Prošle sezone smo kiksali na domaćem terenu protiv Krivaje, ali to nas nije obeshrabrilo. Naprotiv, još smo više zbili redove, doveli kvalitetna pojačanja, osnažili ambicije i u novu sezonu ulazimo maksimalno spremno. Na kontrolnim utakmicama sa Igmanom i Slavijom,koje smo igrali na bazi reciprociteta i ostvarili četiri pobjede, te na gostovanju u Sarajevu protiv premijerligaša Bosne,gdje smo poraženi sa četiri gola razlike, pokazali smo da imamo veoma kvalitetnu ekipu, jak roster i da ćemo ponovo igrati značajnu ulogu i biti među glavnim kandidatima za prvaka, kaže trener rukometaša Kaknja Nedžad Zaimović.

Ko su vam glavni konkurenti?

-Liga je mnogo jača u odnosu na minulu sezonu jer su iz Premijer lige ispali Gračanica i tuzlanska Sloboda. Gračanica je zadržala igrački kadar i ona će sigurno biti najveći rival.No, s njima imamo pozitivna iskustva iz ranijih sezona i mislim da s podjednakim izgledima konkurišemo za prvo mjesto.Naravno, ne smijemo zanemariti i tradiciju Slobode, ali mislim da će nam Gračanica biti glavni konkurent.

Je li Vaša ekipa kvalitetnija u odnosu na proteklu?

-Angažirali smo sedam novih igrača i znatno pojačali konkurenciju na svim pozicijama. Sve novajlije posjeduju kvalitet i ligaško iskustvo, posebno golman Čutura i bekovi Grab i Denjo, koji su stigli iz premijerligaških redova.Mnogo očekujem i od krila Martinovića,Bašića,Glumičića, te pivota Đuhere, kao i naših mladih nada Mevludina Čehajića, Amara Amitovića, Admira Bjelopoljaka, Selmina Zahirovića i Dine Hadrovića, koji pokazuju evidentan napredak i sigurno će imati značajnu minutažu. Oni bi trebali nadoknaditi odlazak Adnana Fejzovića i Kenana Durakovića, koji su pronašli inozemne angažmane, te Miloša Tešanovića, koji se vratio u Slaviju. U svakom slučaju, mnogo smo jači i kvalitetniji u odnosu na prošlu sezonu i ja vjerujem da ćemo igrati značajnu ulogu i opravdati povjerenje uprave i navijača, istakao je mladi trener Nedžad Zaimović, koji je definitivno ušao u tajne trenerskog posla i uspješno posložio ekipu, koja igra čvrstu odbranu i discipliniran napad, što je osnovni preduvjet za uspješne rezultate.

nedzad_selmirNedžad Zaimović i Selmir Šestović

Rukometaši Kaknja novu sezonu otvaraju pred svojim navijačima u nedjelju 25.septembra/rujna sa početkom u 17 sati protiv Bosne TS iz Tešnja. Trener Zaimović i njegov asistent Selmir Šestović očekuju uspješan start i pozivaju ljubitelje sporta da dođu u Sportsku dvoranu i pruže potrebnu podršku njihovim pulenima.

Igrački kadar

Mevludin Čehajić i Miodrag Čutura (golmani), Admir Bjelopoljak, Mario Grab, Adnan Čobo, Hidajet Sužanj, Amer Denjo, Dino Sabljaković, Dino Hadrović i Admir Purić (bekovi), Dragan Martinović, Muhamed Spahić, Kerim Bašić, Milan Glumičić, Selmin Zahirović (krila), Amar Amitović, Muhamer Mehić i Adi Đuhera(pivoti).

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u