KakanjLive | Srijeda, 02.12.2020. godine

Rukometaši Kaknja na teškom ispitu u Goraždu

13.10.2017. - Rukometaši Kaknja će u okviru četvrtog kola rukometne Premijer lige BiH gostovati u Goraždu gdje će snage odmjeriti sa istoimenom ekipom. U dosadašnja tri kola ekipa Nedžada Zaimovića je najefikasnija ekipa u bh rukometnoj eliti sa 102 postignuta gola. U prošlom kolu Kakanjci su upisali i prvi trijumf, a niz žele nastaviti u Goraždu.

DSC05910

Rukometaši Kaknja su u dosadašnja tri kola postigli 102 gola

Rukometaši Goražda će u okviru četvrtog kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine ugostiti ekipu Kaknja koja je u prošlom kolu iznenadila sarajevsku Bosnu i slavila ubjedljivim rezultatom 44:38. Goraždani su u dosadašnjem dijelu prvenstva bez bodova, ali budući da su imali izuzetno težak raspored (Slavija, Vogošća i Zrinjski) sigurno da ovo nije njihova objektivna slika ove ekipe, a toga je svjestan i trener rukometaša Kaknja, Nedžad Zaimović.

Nedžad Z.

-Goražde je ekipa koja igra sjajno tehnički i dobro poznajemo njihove kvalitete i mogu kazati da su dosta slični nama po igri. Vjerujem da će publika u Goraždu koja inače voli rukomet uživati. Slika na tabeli ne govori ništa o protivniku jer oni su odlična ekipa koja igra sjajno i imali su zaista težak raspored u dosadašnja tri kola. Mi ne putujemo sa bijelom zastavom u Goražde i idemo da se nadigravano i pokušamo doći do bod(ova), rekao je trener rukometaša Kaknja, Nedžad Zaimović, a potom pohvalio suđenje u dosadašnja tri kola rukometne Premijer lige BiH:

-Moram pohvaliti suđenje u dosadašnja tri kola. Suđenje je na visokom nivou i to je ono što me zaista raduje u ovoj novoj sezoni u kojoj smo se vratili u bh elitu. Suci koji su delegirani u Goraždu su takođe sjajni i vjerujem da će doprinijeti da publika uživa u sjajnom rukometu.

Ni u ovom susretu Zaimović neće moći računati na povrijeđenog Rakočevića koji još uvijek čeka svoj debi u dresu Kaknja u Premijer ligi BiH. Susret između Goražda i Kaknja na rasporedu je u nedjelju 15. oktobra 2017. godine u 17 sati. Pravdu na ovom susretu dijelit će sudijski par: Katanić-Lipa, dok je za delegata susreta imenovan Sušić.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u