KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

Rukometaši Kaknja gostuju u Živinicama

24.02.2018. - Nakon dva mjeseca pauze utakmicama 14. kola nastavlja se takmičenje u rukometnoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a podmlađeni tim Kaknja je na teškom ispitu u Živinicama.

Lila

Pretposljednji tim rukometne Premijer lige BiH, Kakanj gostuje u Živinicama gdje će snage odmjeriti sa favorizovanom ekipom Konjuha, koja je savladala Kakanj i u prvom dijelu sezone (27:34).

Živiničani i u ovom duelu imaju ulogu favorita protiv mlade ekipe Kaknja koja je pretrpjela brojne igračke promjene u protekla dva mjeseca.

-Nakon turbulentnog prelaznog roka ulazimo u drugu polusezonu sa mladom i perspektivnom ekipom. Koliko možemo u drugom dijelu sezone velika je nepoznanica. U protekloj pauzi radili smo odlično i nadam se da ćemo ubrati plodove svog rada. Naravno bit će teško ali kao kapiten ekipe mogu obećati veliku borbu za krajnji cilj, a to je opstanak u ligi, rekao je novi kapiten rukometaša Kaknja Samir Lilić u izjavi za KakanjLive.

Podsjećamo nakon loše polusezone u RK Kakanj došlo je do ''remonta''. Klub su napustili Admir Purić, Adnan Bevrnja, Nikola Jovanović, Davor Živanić, Edin Sinanović, Semir Zvekić i Sandin Hasibović, dok su u klub stigle nove mlade snage: Vanja Smiljanić, Enes Skopljak, Mirza Halilović, Eldar Bećak, Edin Cerić i Iman Klis.  Da li podmlađena ekipa Kaknja može ostvariti zacrtani cilj – opstanak u rukometnoj Premijer ligi BiH, saznat ćemo u naredna tri mjeseca.

Susret između Konjuha i Kaknja igra se u subotu 24. februara 2018. godine u 19 sati. Pravdu na ovom susretu dijelit će sudijski dvojac Lipa-Katanić, dok je za delegata susreta imenovan Šarić.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u