KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

Rukometaši Kaknja bez pritiska u Banja Luci

02.11.2017. - U okviru šestog kola rukometne Premijer lige BiH Kakanjci gostuju u Banjaluci gdje će u petak 3. novembra odmjeriti snage sa banjalučkim Borcem u drvorani Borik

DSC05929

Rukometaši Kaknja u okviru šestog kola Premije lige Bosne i Hercegovine gostuju u Banja Luci gdje će igrati sa banjalučkim Borcem. Banjalučani su apsolutni favotiti u ovom susretu, budući da su u dosadašnja četiri susreta upisali isto toliko pobjeda. Kakanjci su svjesni da imaju ulogu autsajdera u Boriku i u Banja Luku putuju rasterećeni.

Tim Nedžada Zaimovića je u dosadašnjih pet kola najefikasniji tim lige sa 161 postignutim golom, ali i najviše primljenih, 168. Kakanjci su osvojili četiri boda iz pet susreta, dok su nadomak osvajanja bodova bili i u Goraždu gdje su veći dio susreta imali vodstvo od četiri-pet golova razlike. U Banja Luku Kakanjci putuju bez pritiska i u nadi da mogu iznenaditi favorizovani Borac.

-Idemo da se nadigravamo. Borac je favorit, ali mi u ovom susretu nemamo šta izgubiti. Trebamo pokazati karakter i disciplinu u igru, a onda nešto možemo i očekivati, rekao je trener rukometaša Kaknja Nedžad Zaimović u izjavi za KakanjLive.

Pred duel sa banjalučim timom Zaimović nema problema i može računati na sve momke. Ukoliko Purić, Bevrnja, Živanić i Sinanović budu na nivou, ko zna možda Kakanjci naprave i prvo ovosezonsko iznenađenje.

Susret između Borca i Kaknja na rasporedu je u petak 3. novembra 2017. godine u dvorani Borik u 20:30 sati. Sudijski par za ovaj susret je Hrstić-Rašić, a delegat susreta je Aligebović.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u