KakanjLive | Ponedjeljak, 23.11.2020. godine

Rukometaši gostuju visočkoj Bosni

19.12.2017. - Rukometaši Kaknja će u srijedu 20. decemrba u posljednjem ovogodišnjem nastupu gostovati u Visokom gdje će u okviru 13. kola rukometne Premijer lige BiH odigrati komšijski derbi sa ekipom Bosne Centrotrans.

DSC00437

Bosna je u prošlom kolu poražena na gostovanju u Istočnom Sarajevu i pred imperativom su pobjede, ali u ništa boljoj situaciji nije ni ekipa Kakanj koja je na pretposljednjoj poziciji sa samo sedam osvojenih bodova. Toga je svjetan i trener Kaknja, Nedžad Zaimović kojem su neophodna pojačanja kako bi zadržao premijerligaški status i naredne sezone.

-U Visoko putujemo rasterećeni u nadi da možemo odigrati što bolju utakmicu i pokušati iznenaditi ekipu Bosne. Naša forma se dizala iz kola u kolo i vjerujem da se možemo ravnopravno nositi sa ekipom iz Visokog. Želja nam je da na najbolji mogući način završimo polusezonu, a moji momci će dati svoj maksimum u ovom susretu, rekao je trener rukometaša Kaknja Nedžad Zaimović pred duel sa Bosnom.  

Pred gostovanje visočkoj Bosni Kakanjci su u neugodnoj situaciji budući da se nalaze na pretposljednjoj poziciji na tabeli sa svega sedam osvojenih bodova. U ekipi Kaknja svoj debi u porazu od Izviđača u prošlom kolu upisao je crnogorski internacionalac Miloš Rakočević, a priliku da pokaže sav svoj raskošni talenat imat će u duelu sa Bosnom.

-Ekipa Bosne je u maloj krizi. Izgubili su na gostovanju kod Slavije, a mi ćemo pokušati da iskoristimo konfuziju u njihovim redovima. Komšijski derbi uvijek privlači veliku pažnju i vjerujem da će njihova dvorana biti ispunjena do posljednjeg mjesta. Oni su pred imperativom pobjede i pod velikim pritiskom, a mi idemo pokušati da ih iznenadimo i da se nadigravamo. Mogu obećati da ćemo dati svoj maksimum, a na kraju neka pobijedi bolji, rekao je Rakočević u izjavi za Kakanjlive.

Susret trinaestog kola između Bosne Centrotrans i Kaknaj na rasporedu je u srijedu 20. decembra u 19 sati u dvorani KSC Mladost u Visokom. Pravdu na ovom susretu dijelit će dvojac: Miljković-Ristanić, dok je delegat susreta Alpeza.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u