KakanjLive | Ponedjeljak, 23.11.2020. godine

Rukometaši angažuju nove igrače na krilnim pozicijama

15.07.2017. - Umjesto Zahirovića na desnom krilu će igrati Edin Sinanović, koji ima premijerligaško iskustvo , dok bi Agića trebao naslijediti mladi Davor Živanić (1996) iz Dervente

rikometkrila
Nakon što su angažirali Zavidovićane Edina Sinanovića i Semira Zvekića, te produžili ugovore sa prvim strijelcom Admirom Purićem, golmanom Samirom Lilićem i kapitenom Amerom Denjo, sve je ukazivalo da će prelazni rok proteći u željenom toku i da će rukometaši Kaknja start u premijerligaškom društvu dočekati znatno pojačani. Međutim, neočekivano su ostali bez oba krila, koja su dala veliki doprinos u osvajanju naslova prvaka. Osamnaestogodišnji Selmin Zahirović, inače juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine, prešao je u redove sarajevske Bosne, dok Amar Agić nije produžio ugovor zbog nastavka studija u Prijedoru, koja je zapostavio radi igranja u Kaknju.
Odlazak mladog Zahirovića i robusnog Agića, iznenadio je čelnike kluba, kao i trenera Nedžada Zaimovića. Međutim, agilno vodstvo na čelu sa predsjednikom Džemalom Bećirhodžićem promtno je djelovalo i već su pronađene zamjene.
Umjesto Zahirovića na desnom krilu će igrati Edin Sinanović, koji ima premijerligaško iskustvo , dok bi Agića trebao naslijediti mladi Davor Živanić (1996) iz Dervente, koji je protekle sezone branio boje visokoplasirane ekipe Maglaja.
-Naravno da nam je žao što su nas napustili Zahirović i Agić, ali to je njihova želja i mi smo im dali ispisnice i prijateljski se rastali. Mislim da će Sinanović i Živanić biti adekvatne zamjene i da ćemo u narednih nekoliko dana okončati pregovore s još trojicom novajlija, koji bi trebali biti istinska pojačanja, istakao je trener rukometaša Kaknja Nedžad Zaimović, koji najavljuje veću minutažu mladih domaćih snaga, prije svega, Admira Bjelopoljaka, Amara Amitovića i golmana Mevludina Čehajića, s kojima će također biti potpisani novi, povoljniji ugovori jer su to oni i zaslužili.
M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u