KakanjLive | Ponedjeljak, 23.11.2020. godine

RUKOMET - Trener Zaimović poziva na derbi sa Krivajom

24.04.2016. - Trener rukometeša Kaknja Nedžad Zaimović, pred najvažniju utakmicu prvenstva, koja odlučuje u budućem putniku među bosanskohercegovačke rukometne premijerligaše, kaže da je optimista, ali ulogu favorita prepušta gostima iz Zavidovića

nedzad_zaimovicNedžad Zaimović je optimisata uoči derbija, ali ulogu favorita prepušta Krivaji

Uoči derbija rukometnog prvenstva u Prvoj ligi Federacije BiH - Grupa Sjever, između Kaknja i zavidovićke Krivaje razgovarali smo sa trenerom domaćih Nedžadom Zaimovićem. Podsjećamo rukometašima Kaknja potrebna je pobjede od pet golova razlike, da bi u potpunosti otvorili put ka višem, najelitnijem BH rukometnom društvu u Premijer ligi. Utakmica se igra u nedjelju 24. aprila, u Sportskoj dvorani sa početkom u 17,00 sati.

KL:Koliko poznajete ekipu Krivaje i kako se mislite suprotstaviti?
ZAIMOVIĆ: "Rekao bih da u nedjelju igramo utakmicu za koju se kaže da je to finale prije finala. Utakmica za rukometne sladokusce.Nadam se da će sportsko nadmatanje opravdati sva očekivanja.Samo ime RK Krivaja sve govori. Koliko ju tu samo tradicije, ljubavi i rukometnog znanja.Ime njihovog trenera, bivšeg reprezentativca Jasmina Mrkonje sve govori. Sa druge strane imamo jedan novi Kakanj, koji igra poletno i u ovoj sezoni igra bolje od Krivaje. Onoliko koliko su oni prošle sezone igrali bolje od nas, toliko u ovoj sezoni mi igramo bolje od njih.Na našoj strani je prednost domaćeg terena i na našoj strani je sloga i jaka timska atmosfera. To bi nam moglo donijeti željena tri boda i prednost za plasman u Premijer ligu. Četiri razlike u rukometu nije puno. Mi smo u Zavidovićima odigrali 32:28. Izgubiti u Zavidovićima sa tako malom razlikom, a dati tako puno golova govori o našoj tadašnjoj kvaliteti. Mi smo išli da pobjedimo, ali i ovaj poraz smo doživjeli kao realativan uspjeh. Nismo doživjeli katastrofu, ostavili smo odličan dojam i pokazali da možemo igrati sa Krivajom i u Zavidovićima.Odigrali smo korektnu i jaku utakmicu".

KL:Kakva će biti utakmica u Kaknju?
ZAIMOVIĆ: "Biće to potpuno nešto drugo.Svakako jaka uatkmica. Sude nam najbolje sudije iz Premijer lige BiH.Mi se spremamo o taktički i psihološki. Ako ne puknemo psihološki i ako u tom domenu budemo pravi mislim da će Kakanjci do godine gledati premijerligaški rukomet.Vjerujem o svoje momke i vjkerujem u sve što je dosada radio Stručni štab zajedno sa igračima.Napravili smo dobar posao. O našoj stabilnosti i kvalitetu govori i gol razlika koju smo napravili u dosadašnje četiri utakmice proljetnog dijela prvenstva.U prosjeku dajemo 40, a primamo 20 golova po utakmici. Znači da imamo dobru odbranu i odličan napad. To i u Krivaji znaju.Skautirali su nas i u Zenici i u Tešnju gdje smo mi demenstrirali dominantnost i silu. Nadam se da ćemo to pokazati i u nedjeljnoj utakmici. Mi smo mlada ekipa, imamo svoje adute i nadam se da ćemo pronaći rješenje za Krivaju".

tabelarukomet

KL:U odnosu na jesenjsku utakmicu u Zavidovićima koliko se razlikuje ekipa Kaknja a koliko Krivaje?
ZAIMOVIĆ: "Krivaja ima jednog novog igrača, kojeg dovoljno poznajemo, a igrao je za Slogu iz Vakufa. Kakanj se razlikuje za tri nova igrača, dva nova i jednog našeg, Kenana Durakovića, kojeg smo vratili iz Bihaća, koji je naša motorna snaga i naš najbolji igrač.Imamo Purića koji daje po 15 golova i koji je igrao za Krivaju i dobro ih poznaje.Igrao je prošlu sezonu Evropsku ligu za Vogošću Poljine Hils.Tu je i Tešanović, naš organizator, vemo inteligentan i lucidan igrač.Imamo naše golmane koji brane u odličnoj formi.To su naši aduti uz zajedništvo koje pokazujemo na terenu i van terena.Igramo na vrhunskom nivou. Optimista sam i ulogu favorita prepuštamo Krivaji".

Razgovarao:Adib Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u