KakanjLive | Ponedjeljak, 23.11.2020. godine

Rukomet - Možemo zaustaviti Krivaju

22.04.2016. - U nedjelju u Kaknju pada odluka o novom premijerligašu. Vodeća Krivaja, koja ima tri boda prednosti, gostuje kod glavnog konkurenta, ambiciozne ekipe Kaknja, koja s pobjedom od pet golova i više može izboriti vizu za ulazak u premijerligaško društvo

derbirukomtexs

Odavno u Kaknju nije vladalo veće interesovanje za jedan sportski događaj i slobodno možemo reći da rukometna groznica trese „grad rudara“. Rukometaši Kaknja igraju meč odluke.Pobjeda nad vodećom Krivajom od pet i više goova vodi ih u Premijer ligu.

Jesenas su izabranici Jasmina Mrkonje u Zavidovićima bili uspješniji (32:28) i zahvaljujući toj pobjedi drže čelnu poziciju i imaju određenu prednost. Međutim, u redovima Kaknja,koji je dolaskom iskusnog Admira Purića, te povratkom beka Kenana Durakovića i golmana Adnana Fejzovića, koji su prošle godine nastupali u Bihaću, odnosno Krajini iz Cazina, osnažio redove i ambicije, vlada uvjerenje da mogu (pre)stići Krivaju i izboriti povratak u premijerligaško društvo.

-Mislim da imamo bolju ekipu i da ćemo ostvariti rezultat koji nas vodi u Premijer ligu. Ovo je historijska utakmica ove izuzetno talentirane generacije i ja vjerujem da ćemo uz podršku pune dvorane ostvariti željeni cilj. Respektiram kolegu Jasmina Mrkonju i njegovu ekipu, koju predvodi iskusni Jaškić, ali mi smo kvalitetniji i to ćemo potvrditi na parketu, kaže mladi trener rukometaša Kaknja Nedžad Zaimović, koji je kao igrač i kapiten predvodio kakanjske rukometaše u sezoni 2010/2011., kada su po prvi put ušli u Premijer ligu.

Utakmica Kakanj-Krivaja igra se u nedjelju 24.aprila/travnja sa početkom u 17,00 sati. Utakmicu će voditi premijerligaški suci iz Krajine: Emir Dautović (Cazin) i Vejsil Beširević (Cazin).
S obzirom da je ovo jedini sportski događaj koji se ovog vikenda igra u Kaknju, za očekivati je da će dvorana KSC biti dupke puna i da će naši rukometaši imati maksimalnu podršku,koju su doista i zaslužili svojim igrama u ovoj sezoni.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u